Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB INTERESA

U ime obitelji traži razrješenje dužnosti članova Stručnoga povjerenstva za neprofitne medije

Željka Markić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
12.08.2014.
u 11:05

U udruzi optužuju da se neki članovi povjerenstva koje čine Đurđica Klancir, Mima Simić, Nina Ožegović, Agata Juniku, Krešimir Krolo, Marko Pekić i Zdenko Duka nalaze u sukobu interesa

Udruga U ime obitelji uputila je jučer Ministarstvu kulture prigovor na rezultate prvog kruga Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima od 4. kolovoza 2014. u kojem od Ministarstva traži razrješenje dužnosti članova Stručnoga povjerenstva za neprofitne medije i poništenje natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima.

U udruzi optužuju da se neki članovi povjerenstva koje čine Đurđica Klancir, Mima Simić, Nina Ožegović, Agata Juniku, Krešimir Krolo, Marko Pekić i Zdenko Duka nalaze u sukobu interesa, to jest da su interesno povezani s nekim podnositeljima prijavljenih medijskih projekata. U ime obitelji također traži provođenje istrage o radu Povjerenstva zbog, kako tvrde, "pristranog, neprofesionalnog i diskriminatornog ocjenjivanja projekta" jer je kao razlog dodjele niže ocjene portalu Narod.hr, koji je  udruga U ime obitelji pokrenula u veljači ove godine, navelo "referendum o braku" kao "ostavštinu Udruge U ime obitelji" i "praksu diskriminacije marginaliziranih društvenih skupina u Republici Hrvatskoj".

>> Željka Markić: Ovakav način upravljanja državom je neodrživ, potrebne su promjene

>> Pride: Gay vjenčanja od rujna
. U ime obitelji: Rušit ćemo zakon

Komentara 8

MS
MSKoRIsnik
11:41 12.08.2014.

Što Hrvatska plaća i ta Povjerenstva!? Kriza, ma nema krize? Samo pijavica koje sišu novac iz proračuna!

DU
Deleted user
12:03 12.08.2014.

Ne samo povjerenstvo, već i oni koji su ih u to postavili trebali bi se skinuti s grbače ovog naroda

MS
MSKoRIsnik
11:38 12.08.2014.

Što Hrvatska plaća i ta ovjerenstva!? Kriza???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije