Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazna 500 kuna

U dva tjedna 13 naleta automobila na životinje na cesti

Dusko Jaramaz/PIXSELL
16.06.2021.
u 16:00

Iz policije upozoravaju vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na kolniku

Na području Policijske uprave požeško-slavonske u prvoj polovici lipnja ove godine dogodilo se čak 13 sudara vozila sa životinjom na cesti.

Kako se navodi u priopćenju policije, u utorak, 15. lipnja oko 21 sat u mjestu Biškupci 23-godišnji vozač je osobnim automobilom marke BMW požeških registarskih oznaka naletio na srneću divljač. Istoga dana, oko 21.50 sati u blizini mjesta Ovčare 25-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke Kia požeških registarskih oznaka udario je u srnu koja je istrčala na kolnik.

Iz policije upozoravaju vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na kolniku.

- Upozoravamo vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači – ističu iz PU požeško-slavonske.

Iz policije napominju da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozač vozio neprilagođenom brzinom, platit će novčanu kaznu od 500 kuna. Za vlasnika životinje za kojeg se utvrdi da je ostavio životinju na cesti bez nadzora propisana je novčana kazna u iznosu od 300 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije