Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazneno djelo

U Čretu dva psa ubijena iz vatrenog oružja, policiju obavijestili građani

Foto: Privatni album
1/2
16.08.2018.
u 21:46

Iako iz Općine Krapinske Toplice kažu da je komunalni redar sve prijavio policiji, u PU Krapinsko-zagorskoj nisu to potvrdili, ali poduzimaju policijske izvide

Stanovnike Čreta, naselja u općini Krapinske Toplice, tog jutra uznemirilo je cviljenje i zapomaganje koje se čulo s livade.

Niti dvjesto metara od kuća ležala su dva ubijena psa, u jednog je kažu svjedoci pucano i nekoliko puta. Počinitelji su se udaljili u sivom automobilu, a ljudi iz okolnih kuća tvrde da je riječ o lovcima i da to nisu prvi psi koje su ubili. Pozvan je komunalni redar, a došao je i veterinar iz Krapinskih Toplica koji je utvrdio da psi nisu bili čipirani.

Doznajemo da je riječ o psima koji su lutali i za koje su volonteri pokušavali pronaći nove domove. Da ih za sada nepoznate osobe nisu ubile, za nekoliko dana bili bi na sigurnom. I dok su mještani očekivali da komunalni redar nešto napravi, on je, kažu, komentirao kako svima dobro dođu lovci kad je lisica na dvorištu. Lešine pasa zakopane su u šumi, što potvrđuju i iz Općine u dogovoru na naša pitanja. A zanimalo nas je zašto komunalni redar nije o događaju obavijestio policiju, odnosno je li pokrenut bilo kakav postupak po službenoj dužnosti i na koji su način zbrinute lešine pasa.

– Komunalni redar obavijest o događaju zaprimio je jučer (ponedjeljak, 13. kolovoza, op.a.) poslije 14. sati. Na licu mjesta utvrdio je da su dva psa ubijena u okviru lovišta, dakle na području udaljenom više od 300 metara od naselja, te da psi nisu čipirani i čitačem nije mogao utvrditi tko su vlasnici. Lešine su posipane vapnom i zbrinute zakapanjem u šumi. Komunalni redar utvrdio je da je pse ubio nepoznati počinitelj te je o događaju obavijestio Policijsku postaju Zabok – stoji u odgovoru Općine, u kojem kažu i da ih je zgrozio gnjusni čin te mole građane da obavijeste Policijsku postaju u Zaboku ili Općinu Krapinske Toplice ukoliko imaju dodatnih saznanja o događaju. Nadaju se i da će počinitelj biti pronađen, a više informacija mogu dostaviti nakon izvješća Policijske postaje Zabok.

No, na upit je li o možebitnom kaznenom djelu bezrazložnog ubojstva psa komunalni redar obavijestio policiju, jesu li postupili po prijavi i što je utvrđeno, odnodno jesu li lešine već bile zakopane, iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske doznajemo:

– Policijski službenici 14. kolovoza zaprimili su dojavu građana da su u mjestu Čret ustrijeljena dva psa. Postupili su po zaprimljenoj dojavi te su dosadašnjim provedenim izvidima utvrdili da su lešine dva psa zbrinute prethodnog dana ( 13. kolovoza) od strane komunalnog redara. Također je utvrđeno da je na mjesto događaja izašao nadležni veterinar koji je izvršio uvid lešina, podnio izvješće i utvrdio da psi nisu bili čipirani – stoji u odgovoru PU Krapinsko-zagorske, u kojem navode i da nastavljaju s daljnjim poduzimanjem policijskih izvida u cilju utvrđivanja točnog činjeničnog stanja, nakon čega će biti podnesena adekvatna pismena.

Hoće li to biti optužni prijedlog policije ili kaznena prijava DORH-u znat će se nakon završetka izvida. Kako doznajemo, neki od svjedoka skupili su hrabrost i svjedočili, a na razgovoru je bio i komunalni redar.

Ključne riječi

Komentara 12

LU
lukborn
08:40 17.08.2018.

Za preobrazbu "predivnih psića" u pse lutalice zaslužni su "veliki ljubitelji zivotinja" koji su ih ostavili na cesti.

MK
mato.kinez
07:28 17.08.2018.

Kao da policija nema drugog posla, nego da se bavi psima.

NA
narcis660
22:36 16.08.2018.

Jadne životinje kraj ovakih ljudi....odakle pravo i kojim zakonom ovo smiješ napraviti osim u samoodbrani.???Idioti dabogda se i oni patili to im ja želim pa koliko grubo zvučalo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije