Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
francusko mjesto

U Bugarach će 21. prosinca pristati svemirska Noina arka

bugarach
AFP/PIXSELL
26.03.2012.
u 10:02

Očekuje se da će se uoči 21. prosinca 2012. ondje zateći oko 100 tisuća ljudi.

Francusko seoce Bugarach, u kojem živi samo 200 stanovnika, postalo je odredište za stotine \"new age\" turista koji u njega dolaze kako bi vidjeli planinu iznad koje će neposredno prije smaka svijeta koji je predviđen za 21. prosinca ove godine, pristati svemirska Noina arka.

Već desetljećima se vjeruje da ta 1230 metara visoka planina u Pirenejima ima čudesnu energiju i da emitira specifično magnetsko zračenje koje će u sudbonosnom trenutku privući svemirski brod koji čeka da od uništenja spasi one Zemljane koji se nađu na toj planini. Očekuje se da će se uoči 21. prosinca 2012. ondje zateći oko 100 tisuća ljudi.

Ta planina inspirirala je Julesa Vernea za pisanje romana Put u središte zemlje, a Stevena Spielberga za snimanje filma Bliski susreti treće vrste. Helikopterom je njezin vrh posjetio i bivši francuski predsjednik François Mitterand, a nacisti i izraelska tajna služba Mossad navodno su ondje obavljali tajna iskapanja. Lokalno stanovništvo trenutačnu situaciju i iščekivanje broda iskoristilo je za dodatnu zaradu, a svoje zabačeno seoce naziva svemirskim parkiralištem i najavljuje da će 22. prosinca sve doći na staro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije