Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
salmonela

U bolnici zadržana djevojčica (11), svi jeli od putujućih sladoledara

bolnica s. brod
Ivica Galović/Pixsell
10.09.2010.
u 13:29

Analizom uzoraka do sada je kod sedmero djece nedvojbeno utvrđeno da je riječ o salmoneli, a nalazi uzoraka preostalih dvadesetak znat će se idućih dana.

SLAVONSKI BROD - Tridesetero djece sa zapadnog dijela brodskog Posavlja od ponedjeljka do sada zatražilo je liječničku pomoć zbog trovanja sladoledom koji su kupili od "putujućih" sladoledara.

Analizom uzoraka do sada je kod sedmero djece nedvojbeno utvrđeno da je riječ o salmoneli, a nalazi uzoraka preostalih dvadesetak znat će se idućih dana.

Svi koji su se prijavili na zaraznom odjelu bolnice i ambulantama obiteljske medicine zbog proljeva, probavnih smetnji, povišene tjelesne temperature i iznad 39 Celzijevih stupnjeva i bolova u trbuhu izjavili su da su konzumirali sladoled od istih “putujućih” slastičara. Kako je salmonelom zaraženo 30-ak djece predškolske i školske dobi iz Kaniže, Završja, Banovaca, Šumeća, Sibinja, Brodskog Stupnika, Stupničkih Kuta, Bebrine i Bartolovaca, ali i grada Broda, o epidemiji su obaviještene inspekcijske službe.

Na zaraznom odjelu zbog nešto većih tegoba i nadalje je zadržana 11-godišnja djevojčica, ali se njezino zdravstveno stanje poboljšava i idućih će dana biti puštena na kućnu njegu. Infektolog na zaraznom odjelu brodske bolnice dr. Marijan Šiško kaže da su kod svih obrađenih pacijenata simptomi isti, ali da komplikacija kod onih oboljelih koji su zatražili pomoć nije bilo. Prevladavaju temperatura iznad 39 Celzijevih stupnjeva, proljev i povraćanje.

I dok liječnici skrbe za oboljele, inspekcijske službe kreću na teren. Obići će slastičare koji sladoled prodaju na opisani način i na licu mjesta utvrditi gdje nabavljaju jaja za proizvodnju sladoleda i u skladu s utvrđenim stanjem protiv sladoledara poduzeti odgovarajuće inspekcijske mjere.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije