Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KULTURNI ŠOK

Ostali iznenađeni prizorom iz njemačke kupaonice: 'To je ondje normalno'

moderna kupaonica
Foto: pixabay.com
01.06.2019.
u 09:02

Mnogi su iznenađeni time što Nijemci veš mašinu drže u kupaonici

Iako mogu pripadati istom civilizacijskom krugu običaji pojedinih kultura često su iznenađujući za pripadnike drugih kultura unutar tog velikog kruga.

Tako je njemačka pa i hrvatska navika da veš mašinu drže u kupaonici iznenadila neke tviteraše nakon što je jedna korisnica te društvene mreže objavila kako je u Njemačkoj normalno da se perilica rublja drži u kupaonici, a ne u kuhinji kako je to običaj u nekim dijelovima svijeta poput Velike Britanije.

U svom tvitu napisala je:

- U Njemačkoj je najnormalnija stvar da u kupaonici držite veš mašinu, a ne u kuhinji gdje zasigurno ne pripada???? IM- - napisala je tviterašica, na što su mnogi komentirali da je takav običaj i u njihovim zemljama, dok su neki dali argumente zašto bi perilica ipak trebala biti u kuhinji.

Pozdrav suncu ponovno zasjao u svojim bojama:

Ključne riječi

Komentara 72

Avatar Kaladin
Kaladin
09:28 01.06.2019.

I mene zanima koja bi bila prednost držanja perilice rublja u kuhinji? Gdje onda drže šporki veš? U loncima?

Avatar Robinzon
Robinzon
09:23 01.06.2019.

Ovo je po nacionalni interes vrlo značajna tema, kao, gdje, na primjer, treba staviti klavir.Jedan moj poznanik sa Durmitora drži ga na zidu predsoblja spavaonice za koze. Volio bih da se o tome povede šira društvena rasprava, te da struka kaže svoju riječ, a to poslije pretočiti u ustavni zakon.

MD
Mladen Deli
11:14 01.06.2019.

Prljavo, znojno, smrdljivo rublje nositi u kuhinju je, ne samo nehigijenski, nego i necivilizacijski. A kad ti na to prigovaraju Britanci, koji svoje nacionalno jelo ribice i krumpiriće umotavaju u novinski papir, onda je svaki komentar suvišan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije