Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLI NALAZI

Turistkinja iz Kine ipak nema koronavirus, riječ je o običnoj virozi

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
29.01.2020.
u 20:42

Djevojka se žalila na respiratorne teškoće zbog čega je vlasnica apartmana posumnjala na koronavirus pa joj je rekla da se javi u bolnicu

Prema dosadašnjim preliminarnim medicinskim i epidemiološkim nalazima, turistkinja iz Kine koja je u srijedu doputovala u Pulu i javila se u pulsku Opću bolnicu na pregled zbog respiratornih teškoća, nije zaražena koronavirusom, rekla je  Hini večeras ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić. 

"Neovisno o tome ona je zadržana u bolnici na promatranju i radi ostalih pretraga. U svakom slučaju kako stvari stoje ipak se ne radi o koronavirusu kako se u početku sumnjalo, već najvjerojatnije o virozi",  rekla je dr. Hrstić.

 Kako se doznaje, turistkinja iz Kine u pratnji oca na putovanju je po Europi. Putovali su iz Moskve do Zagreba, Plitvičkih jezera, a danas su  iz Rijeke krenuli prema Rovinju, gdje su imali rezerviran apartman. Prije nego što su stigli u Rovinj, vlasnica apartmana ih je uputila da se jave u pulsku bolnicu zbog simptoma koji mogu ukazivati na koronavirus. 

"Prvi pregledi pokazali su da nema razloga za strah, odnosno da se ipak ne radi o toj potencijalno smrtonosnoj bolesti koja je krenula iz Kine i proširila se po svijetu. Uostalom, Kineskinja ne dolazi iz regije u kojem se virus pojavio" ,  rekla je ravnateljica Hrstić. Dodala je i kako su iz pulske bolnice tijekom dana kontaktirali nadležne u Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu.

 

Ključne riječi

Komentara 12

SV
SveJeUzalud
19:12 29.01.2020.

....nije zima......ne daj bože da se dogodi ta pošast...sve će mo smjestiti na onih 6 kreveta.....ako ne bude mjesta....onda vladi i ministrima doma.....oni imaju po 20tak stanova...

GI
Gips
19:44 29.01.2020.

Puniče zašto bi im branio dolazak, ja bi im uveo još jedan dodatni izlet, posjet saboru

Avatar partner
partner
19:02 29.01.2020.

ahahahaaa, ma mora du su bili mali zeleni Rusi i Putin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije