Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

TTIP: U 10 od 24 poglavlja još nisu ni razmijenjena stajališta

06.05.2015., Zagreb - Zelena akcija danas je na Trgu bana Jelacica u Zagrebu organizirala prosvjednu akciju protiv Transatlantskog trgovinskog i investicijskog sporazuma (TTIP). Kako bi simbolizirali stetnost tog sporazuma, Zelena akcija je u suradnji s e
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.10.2015.
u 09:01

Pregovori o TTIP-u započeli su u srpnju 2013., no očito nisu još ni na pola puta

U 10 od ukupno 24 pregovaračka poglavlja o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP) između EU i SAD-a dvije strane nisu još ni razmijenile pregovaračka stajališta, a kamoli počele pregovarati, otkriva tajni dokument iz Europske komisije čiji je sadržaj objavio portal politico.eu.

Pregovori o TTIP-u započeli su u srpnju 2013., no očito nisu još ni na pola puta iako su dužnosnici i u Washingtonu i u Bruxellesu željeli da se sve ispregovara prije početka kampanje za predsjedničke izbore u Americi u studenom 2016. godine. Dosad je održano 10 pregovaračkih rundi, a 11. se održava za dva tjedna.

>> Kina prva izvan EU koja financira Junckerov plan investicija u Europi

Komentara 6

Avatar d-ano
d-ano
22:12 05.10.2015.

americki parazit zeli da se ucvrsti u EU

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
19:28 05.10.2015.

Masonijada ide dalje.

RO
rotšild
11:52 12.10.2015.

Pohlepni,nezasitni, krvoločni lihvar gura TTIP i to mogu razumjeti, ali Hrvatska karakterna nakaza koja ga podržava, hvali govori nam da je to dobro za hrvatskog radnika i seljaka, to više nećemo trpit. Hrvatskoj se natokotilo previše gamadi sa kojima se više ne isplati verbalno iscrpljivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije