Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahvalio joj na radu

Trump smijenio ministricu domovinske sigurnosti

Donald Trump
Reuters/Pixsell
08.04.2019.
u 06:42

Trumpova administracija provodi obnovu odjela odgovornog za imigracijsku politiku, a Kirstjen Nielsen je bila na mjestu čelne osobe za domovinsku sigurnost od prosinca 2017. godine

Američka ministrica domovinske sigurnosti Kirstjen Nielsen odlazi sa svoje dužnosti, a zamjenit će je Kevin McAleenan, trenutni povjerenik za carine i graničnu zaštitu SAD-a, objavio je u nedjelju američki predsjednik Donald Trump.

Trump je na twitteru izvjestio da će "ministrica domovinske sigurnosti Kirstjen Nielsen napustiti svoj položaj, a ja joj se zahvaljujem na službi". Visoki izvor iz administracije potvrdio je da je Nielsen dala ostavku na Trumpov zahtjev.

Trumpova administracija provodi obnovu odjela odgovornog za imigracijsku politiku, a Nielsen je bila na mjestu čelne osobe za domovinsku sigurnost od prosinca 2017. godine.

Njezin je odjel odgovoran za provedbu nekih od najspornijih Trumpovih politika, kojima pokušava smanjiti broj Meksikanaca i stanovnika država Srednje Amerike koji ulaze u SAD bez odgovarajuće dokumentacije. Često podvrgavana oštrim ispitivanjima demokrata u Kongresu, Nielsen je nadgledala provedbu Trumpovih planova kao što su izgradnja zida na granici s Meksikom i odvajanje djece migranata od njihovih obitelji.

Predsjednik demokratskog Odbora za domovinsku sigurnost Predstavničkog doma Bennie Thompson izjavio je kako je mandat Nielsen na čelu Ministarstva za domovinsku sigurnost "od početka bio katastrofa".

No, ona ne bi trebala poslužiti kao žrtveni jarac za "užasnu i okrutnu Trumpovu politiku", poručio je Thompson. Napominjući da domovinska sigurnost sada nema ni ministra niti zamjenika pozvao je Vladu da u dobroj vjeri radi s Kongresom kako bi zemlja bila sigurna.

Trump ustrajava u tvrdnji da prelazak imigranata preko južne američke granice ugrožava nacionalnu sigurnost, pa ga treba hitno spriječiti. Nedavno je zaprijetio da će zatvoriti granicu ili njezine dijelove ako Kongres ne promijeni zakone koji omogućuju "imigracijske rupe".

Video: Krila Oluje predstavila novi sastav

Komentara 8

Avatar katiperry
katiperry
17:50 08.04.2019.

Amerikanci su danas najveci problem na svijetu i velika prijetnja opstanku covjecanstva. Njihova ideologija se još zasniva od kraja 18 stoljeca pa na dalje i nije se mijenjala preko 200 godina - a to je: pljackanje resursa svih zemalja po cijelom svijetu, izazivanje novih ratova radi stvaranja profita americke vojne i ostale industrije, sprijecavanje bilo koje države da ima svoju slobodu i nezavisan ekonomski i politicki razvoj............................ Njihova koncepcija jeste diktatura svima, a oni bi i da dalje budu bogati i žive dalje u svom americkom standardu na racun ostalog svijeta, a mi da dalje budemo njihovi robovi i sluge koje ce graditi njihovo carstvo...

YO
Youn1966
17:01 08.04.2019.

Sad je ostalo još samo jedno rješenje - da Maduro smijeni Trumpa i proglasi Nensi Pelosi za Predsjednicu SAD. ........Razlozi: Trumpov izbor nije bio legitiman jer je njegova protukandidatkinja dobila više glasova od njega. Dodatno, Trump je prekoracio predsjednicka ovlašenja i laže cim zine.

DU
Deleted user
13:46 08.04.2019.

Što reći osim rešpekt prema Trampu koji zna da bez reda nema napredka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije