Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB S VOJSKOM

Troje proruskih prosvjednika ubijeno na istoku Ukrajine

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
17.04.2014.
u 08:40

Prosvjednici su pozvali vojnike da napuste bazu, na što su ovi odgovorili vatrom

Ukrajinska kriza i dalje uzima ljudske žrtve.

Troje ljudi je ubijeno, a 13 ih je ozlijeđeno u pucnjavi u sukobu između antivladinih prosvjednika i vojnika stacioniranih u vojnoj bazi u obalnom istočnoukrajinskom gradu Mariupolju, rekao je ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov, prenosi RT. Avakov je na Facebooku napisao kako je troje "naoružanih militanata" poginulo u sukobu s vojnicima.

RT javlja kako je nekoliko desetaka prosvjednika u srijedu navečer stiglo u bazu koja se nalazi u oblasti Donjeck. Pozvali su vojnike da napuste bazu, što oni nisu poslušali već su otvorili vatru na prosvjednike. Prosvjednici tvrde da je jedan pogođen u prsa te je u teškom stanju. Neki lokalni mediji javljaju da su prosvjednici bili naoružani Molotovljevim koktelima.

>> Ruski mediji: Ukrajinski vojnici ne žele pucati u vlastiti narod

>> Ukrajinci zauzeli bazu u Kramatorsku, srušen jedan borbeni zrakoplov

Komentara 12

IP
info_punkt
10:46 17.04.2014.

hehe... a ne piše kako su se 300 elitnih padobranaca jučer predalo bez ispaljenog metka pobunjenicima? kako su ukrajinskog generala zaduženog za operaciju Krutova babe zašamarale i skoro rastrgale u guranju i natezanju? Kako su ukrajinski vojnici morali pješice kući, nakon što su im pobunjenici uzeli transportere i oduzeli udarne igle iz pušaka, te vratili puške? Kako je nestalo 20 pripadnika američke privatne vojske Blackwater u Ukrajini? Cijeli svijet o ovome bruji i smije se Ukrajincima i CIA-i, sve popraćeno fotografijama - samo u večernjaku ni riječi o tome...

BL
blata
10:55 17.04.2014.

nemoš vjerovati vidiš ti te vojske pa normalno da će pucat pitam se što su čekali do sad

IR
.Iran
09:01 17.04.2014.

Lijepo skrojena dirljiva pricica. "Suptilno" ubaceno kako su vojnici otvorili vatru na jadne prosvjednike. Naravno, to je daleko zgodnije nego reci sto se stvarno dogodilo. Jos jednom cestitke Vecernjem Listu na tocnom prenosenju sovjetske propagande.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije