Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filozofski fakultet

Tribina o spolu i rodu otkazana zbog prijetnji?

Nataša Jokić Begić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
19.04.2018.
u 06:32

Jokić Begić: Dobila sam obavijest da je tribina otkazana zbog dobivenih mailova i potencijalne opasnosti od opstrukcije

Zbog političkih konotacija, barem je tako službeno objašnjeno, otkazana je tribina “Aporije psihe: psihologija identiteta – pitanja roda i spola” koja se jučer trebala održati na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Na tribini u organizaciji Hrvatskog bioetičkog društva i suradničkog kruga studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku trebale su gostovati profesorice s Odsjeka za psihologiju Nataša Jokić Begić i Željka Kamenov, filozofkinja Ana Maskalan s Instituta za društvena istraživanja te jedna transrodna osoba.

Iako se u pozivnici isticalo da je domaći medijski i javni prostor posljednjih mjeseci zatrovan debatama o “čuvenoj” Istanbulskoj konvenciji i pitanjima roda i spola koja iz nje navodno izviru te da su fenomeni identiteta, roda i spola zakriveni osobnim ideološkim izborima pa temu treba usmjeriti psihologijskom i filozofijskom rezoniranju, od toga se odustalo. Organizatori su uz ispriku zbog otkazivanja naveli da su zbog trenutačnih širih društvenih zbivanja od same najave tribine intenzivno joj pripisivane političke konotacije i psihoze, koje su htjeli izbjeći. Stoga su odlučili “da efekte pogrešno shvaćenih namjera ne žele potencirati te da racionalni dijalog žele očuvati na način na koji su to do sada radili”.

– Zaista ne znam zašto je otkazana tribina. Zajedno s kolegicama koje smo trebale biti predavači dobila sam obavijest da je tribina otkazana zbog dobivenih mailova i potencijalne opasnosti od opstrukcije. Mi smo samo obaviješteni o otkazivanju iako, da se nas pitalo, tribina bi bila održana. Ali nije – kazala nam je Nataša Jokić Begić.

Nataša Jokić Begić
1/5

Komentara 11

WE
weAreCro
09:09 19.04.2018.

Logicno...IK je prosla, poremeceni umovi su poceli nametati svoju rodnu ideologiju, sve to ide polako...prvo su zatrovali elektronicke i tiskane medije, zatim polako ce zatrovati obrazovni sustav i ustanove i na kraju ce preko tv-ekrana dovodeci u studio razne “strucnjake” i bolesnike sa promjenjenim spolom nastojati svima objasniti kako musko nije musko i zensko nije zensko. Za sad mora proci rodna ideologija a sljedece na redu za 5-10g je ono sto Ameri danas guraju a to je usvajanje pedofila kao skupine ljudi koja samim time sto se zna da su pedofili nije podlozna kaznenom progonu zbog seksualne poremecenosti sve dok osoba ne pocini kazneno djelo tj. siluje dijete. Welcome to the jungle...!

DU
Deleted user
06:48 19.04.2018.

pocele su seanse...gdje ih samo nadju i koliko novca bi dobili za laprdanje o spolubu rodu.....

DU
Deleted user
06:57 19.04.2018.

jokic jokic...to zvuci poznato...ili nisu u svezi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije