Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUP se oglasio

Trgovci: Nije bilo propusta u formiranju cijena, ako ima nepravilnosti neka ih država sankcionira

Cijene autobusnih karata u eurima
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
10.01.2023.
u 13:57

- Shvaćamo zabrinutost potrošača, ali do porasta cijena je došlo unatrag godinu i pol dana. Intenzivno u zadnjem kvartalu 2022., ali to nije imalo nikakve veze s eurom - poručili su iz HUP-a.

Članice Udruge trgovine HUP-a poštuju pozitivnu zakonsku regulativu. Nije bilo propusta u formiranju cijena prilikom prelaska na euro. Naš je stav od početka bio da ako ima nepravilnosti, državna tijela ih trebaju detektirati i sankcionirati – priopćili su danas nakon održane sjednice Izvršnog odbora trgovci okupljeni u HUP-u. Tvrde kako su analizirali aktualnu stanje i dogovorili se da nastavljaju pratiti cjelokupnu situaciju.

- Shvaćamo zabrinutost potrošača, ali do porasta cijena je došlo unatrag godinu i pol dana. Intenzivno u zadnjem kvartalu 2022., ali to nije imalo nikakve veze s eurom. Pogrešno je prikazivati da je euro kriv, tako se radi šteta ukupnom gospodarstvu. Schengen i euro uvelike doprinose cijelom gospodarstvu, tako da je javna rasprava otišla u potpuno krivom smjeru - poručili su iz HUP-a.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je, podsjetimo, ponovio da je dio gospodarskih subjekata iskoristio prelazak na euro i neopravdano podigao cijene te da Vlada neće oklijevati iskoristiti alate od vraćanja cijena na neko ranije razdoblje do ukidanja subvencija i dizanja poreza.

- Imaju vremena do petka da vrate cijene - poručio je.

Video - Vozači satima čekali na graničnom prijelazu: 'Hrvati misle da su bogovi jer su u Schengenu'

Ključne riječi

Komentara 1

SA
sasha68
14:17 10.01.2023.

i dalje nas pravite idio-tima, preracunavanje ste radili..staviš cifru eura kloja ti se svidja i prevedes to u kune, pa je ispalo da smo plaćali tjesto 10.02 kn??? kad majketi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije