Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTIŠAO izVAN STAZE
Povratak na članak

HGSS opet spašavao turista u japankama na Biokovu

Na teren je izišlo jedanaest gorskih spašavatelja s dva terenska vozila koji su unesrećenog pronašli na predjelu Stupica na nadmorskoj visini od 420 metara.

Komentari 10

RA
raikonen
13:03 27.06.2018.

račun poslati u veleposlanstvo poljske

VL
DU
Deleted user
13:20 27.06.2018.

Naplatiti, dobro naplatiti kao što rade Švicarci, Austrijanci pa da vidiš kako će HGSS biti opremljen. Nema tu solidarnosti za budale koje riskiraju svoj i tuđe živote.

VL
RE
reborn
14:20 27.06.2018.

Meni je zaista simpatično vidjeti kako upravo Poljaci imaju "višak" samopouzdanja i precjenjeno puno povjerenja u svoje mogućnosti, te se ne boje u japankama suočiti sa planinom. Znam, spašavanje košta i trebalo bi to naplatiti od npr tog poljaka, a ne od hrvatskih građana, ali - budimo iskreni - ovakva volja za avanturama i "herojskim podvizima" zaista nije uobičajena kod drugih turista. Poljaci se ne boje izazova i prirode, te imaju visoko mišljenje o svojim mogućnostima za razliku od možda neke druge grupe turista kojoj je doseg ispijanje pive u hladovini i namočiti nogice u more (i eventualno malo se zapeći na podnevnom na suncu). Hvala Bogu što su komentari u stilu "to treba od njega naplatiti", a ne u stilu "jadnik, nije trebao ovako nastradati".

VL
DU
Deleted user
17:30 27.06.2018.

Po cijelom Biokovu napisati na svim svjetskim jezicima. Ako vas budemo spašavali jer ste u japankama otišli na Biokovo kazna je 10 000 eura.

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:46 27.06.2018.

kolko to košta, tko će to platiti, i kolko će 'turisti' platiti spašavanje. samo to i ništa me više ne zanima. naša predivna obala (ovo nije na obali, već na kopnu) je veliki mamac za strance, vidimo uglavnom da sirotinja zaluta. u japankama na biokovo... ajd to napravite u francuskim alpama, da vas moraju spašavati na području gdje nema obilježenih planinarskih staza. dal ej vama jasno da mi bacamo desetke milijuna kuna, umjesto da ih uberemo? da poljacima ispostave račun od nekih 40-ak tisuća kuna za ovo, vjerujem da je negdje to tu, plus kaznu, i to se malo medijski prenese šire, imali bi manje posla, odnosno bili bi spremniji za zahtjevnije akcije spašavanja stvarno potrebitih. ovako, popnem se na drvo, neda mi se dolje, ajd zovi vatrogasce, hgss, boga, koga već sve ne, nek me spuste. uzmem veliki kredit, novac potrošim, i imam problem sa otplatom, ajd mi oprostite dug, takav smo mi narod, a još k tome pristajemo da nas drugi iskorištavaju. nek se spašavanje turista financira iz boravišne pristojbe, koja je inače prihod gradova i općina. pa da vidimo kako će se ponašati. sve dok to plaća netko drugi, svi su puni hvale i razumijevanja, da treba pomoći. al da npr. općini podgora (parafriziram) stigne račun za 7 sati helikoptera i 11 spasitelja sa psima, drugačije bi pričali.

VL
Avatar rubinet
rubinet
20:06 27.06.2018.

naplatiti troškove!!!

VL
SJ
Samo ja
13:43 27.06.2018.

mulag tko je placaen iz drzavnog proracuna??

VL
MU
mulag
13:41 27.06.2018.

pa sta ,ja cu ici bos, a oni me nek spasavaju, jer du placeni iz DRŽAVNOG PRORAČUNA

VL
AA
aabbcc
19:55 27.06.2018.

Bilo bi jeftinije kvalitetno obiljeziti staze nego zalutale turiste spasavati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.