Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNA GORA

Treći Montenegro Pride održan u Podgorici bez ikakvih incidenata

montenegro pride
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC
1/6
13.12.2015.
u 17:59

Uz jake snage sigurnosti, u centru grada okupilo se oko 200 osoba

Treći Montenegro Pride održan je danas u Podgorici bez ikakvih incidenata.

Uz jake snage sigurnosti, u centru grada okupilo se oko 200 osoba. Oni su poručili da "žele slobodu na svakom mjestu i u svako vrijeme u Crnoj Gori".

U šetnji su, pored homoseksualnih, lezbijskih, biseksualnih I transseksualnih osoba i njihovih pristaša, sudjelovali i predstavnici političkih stranaka, diplomatskog zbora, nevladinih udruga, članovi vlade koje je predvodio ministar za manjinska i ljudska prava Suad Numanović, te šef Izaslanstva Europske unije u Podgorici Mitja Drobnič.

Numanović je rekao da je ovo iskorak u poštivanju ljudskih prava u Crnoj Gori.

„Za ljudska prava nema stanke. Svi moramo ići naprijed i svatko se mora osjećati slobodnim bez bilo kakvog vida diskriminacije. Siguran sam da se ovakvi skupovi u narednom razdoblju mogu organizirati i u drugim gradovima", rekao je Numanović.

>> Gay Pride u Splitu prošao bez incidenata i policijskih kordona

>> U Podgorici prosvjedi protiv ulaska u NATO, skandiralo se 'Putine-Srbine'

Komentara 27

OM
omolje
19:09 13.12.2015.

Odoše i crnogorci u peedere

Avatar jebb
jebb
20:04 13.12.2015.

Trebali su ga nazvati Mojtenegro Pride.

Avatar @promatrač
@promatrač
21:06 13.12.2015.

Pa to je to... NATO kuca na vrata, a EU članstvo je isto na vidiku. Ne možeš se s njima susresti ako misliš svojom glavom, tj. ne podržavaš istoseksulug i ostale poznate izopačene europske znamenitosti i nećudorednosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije