Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diplomatska priprema
Povratak na članak

Treći dan Oluje pitali su me u Ženevi možemo li zaustaviti operaciju, a Solana i Van den Broek otvoreno su izražavali simpatije

Rekao sam Tuđmanu da će reakcija međunarodne zajednice ovisiti o brzini operacije, poštovanju međunarodnih konvencija te ratnog prava. Predvidio sam da neće biti rezolucije Vijeća sigurnosti.

Komentari 7

DU
Deleted user
09:24 06.08.2016.

staviti u udžbenike i nek se zna za sva vremena a ne da nas slučajni skojevci pokušavaju podvaliti neku drugu povijest....srbi su majstori u falisificiranju svega što ide na njihovu štetu i sramotu...eto

VL
KA
kajinx
10:38 06.08.2016.

Dragi Hrvati i Hrvatice, sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti!

VL
Avatar Illyrian-Albanian
Illyrian-Albanian
09:53 06.08.2016.

Vlasi su najveći falsifikatori na ovim prostorima. I upravo oni koji su natjerali Hrvate i Bošnjake da nose bijele trake osudjuju se nekog nazivati fašistom. O tempora, o mores. Sretan vam Praznik gradjani Hrvatske.

VL
Avatar CROCLEUNA
CROCLEUNA
14:52 06.08.2016.

Svima koji vole Hrvatsku čestitam Dan pobjede! Istina je da tijekom svake ozbiljnije vojne akcije stradavaju i civili, pa je tako bilo i u Oluji, međutim to nikako ne može biti razlog da cijeli hrvatski narod slavi 05. kolovoz kao jedan od ključnih datuma u našoj povijesti. Srbe bih htio podsjetiti na ogroman broj stradalih u savezničkom bombardiranju njemačkih gradova, posebno Dresdena, sustavnu kampanju sliovanja koju su provodili sovjetski vojnici u istočnoj Pruskoj. Ipak, nikome ne pada na pamet da se zbog toga ne slavi pobjeda nad fašizmom svake godine 08 ili 09 svibnja. Nisam niti spomenuo milijune prognanih Nijemca iz istočno europskih država, a što tek reći o možda ponajvećem zločinu na drugoj strani svijeta - bombardiranju Hirošime i Nagasakija?..

VL
HH
helgin@hogar
13:08 06.08.2016.

tudjman nije zelio rat, pa bum po bosni, zajedno sa srbima po muslimanima, uz plansko preseljenje hrvata iz bosne u hercegovinu, o cemu svjedoce mnoga nova sela u hercegovini, financirana gradnja kuca od strane hrvatske drzave!

VL
Avatar CROCLEUNA
CROCLEUNA
15:01 06.08.2016.

Eh, da... slušam srpsku vladajuću vrhušku kako uporno drvi o Oluji kao najvećem etničkom čišćenju nakon WW2. Laž preko koje se prelako prelazi. A što se ono bješe dogodilo 99 na Kosovu, kada je 1.5 miljuna Albanaca nahrupilo u Makedoniju i Albaniju. Zar to je bila neka masovna ekskurzija na Prokletije? Što je sa stotinama tisuća protjeranih i pobijenih Bošnjaka i Hrvata iz tzv. republike Srpske? Zar to nije etničko čišćenje? Oni sa druge stran izdaju pisanu zapovijed o evakuaciji i to proglase ustaškim zločinom. Isto nešto slično su odradili u sarajevskim predgrađima u proljeće 96, mjesecima nakon kraja rata. Samo su izdali zapovijed da Srbi izvole otići iz svojih kuća jer sa muslimanima i ustašama ne mogu živjeti zajedno. Mjesecima nakon prestanka ratnih djelovanja. Eeeej!.. i onda su iza sebe čak i popalili stambeni fond, čak preselili groblja, ostavili pustoš iza sebe.

VL
TR
truthonly
03:28 11.08.2018.

Novinarčić koji je ovo napisao nema ni grama mozga, a verovatno ni osnovno obrazovanje. Srećan Vam Dan pobede narode bez karaktera, večiti kmete velikih sila, nacističkih monstruma, holokausta, Tompsonovog cviljenja. Nacija koja za državni praznik slavi dan kada su njene vlasti počinile jedan od najvećih zločina u 20. veku ne može biti zdravo društvo nikada. Nadajmo se da će Bog biti milostiv prema vama i oprostiti Vam svu decu i sve logore i svu smrt i mržnju koju ste sejali. Neka Vaša deca nikada to ne dožive, a svim ostalima želim brzo ozdravljenje, jer nije sramota biti bolestan, ali glup i verovati u sve što se servira već jeste.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.