Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOHNSON&JOHNSON

Treće cjepivo u Europu bi moglo stići početkom travnja

BRITAIN-GREATER MANCHESTER-COVID-19-VACCINE
Foto: Jon Super/XINHUA/PIXSELL
1/3
13.01.2021.
u 22:21

EMA-i je trebalo 20 dana da odobri cjepivo BioNTecha i Pfizera te nešto više od mjesec dana za cjepivo Moderne

Johnson&Johnson bi u travnju mogao dostaviti u Europu prve doze svoga cjepiva protiv covida-19, izjavio je u srijedu dužnosnik EU-a nakon što se doznalo da će ta američka kompanija u veljači zatražiti odobrenje europskog regulatora.

Europska medicinska agencija (EMA) od 1. prosinca prošle godine analizira kliničke podatke o tom cjepivu. Visoki dužnosnik EU-a koji je želio ostati anoniman rekao je da bi cjepivo J&J-a u Europi moglo biti 1. travnja.

Ranije u srijedu, zastupnik Europskog parlamenta je rekao da će kompanija u veljači zatražiti odobrenje za svoje cjepivo koje se daje u jednoj dozi.

EMA-i je trebalo 20 dana da odobri cjepivo BioNTecha i Pfizera te nešto više od mjesec dana za cjepivo Moderne.

To su dva jedina dostupna cjepiva u Europi. AstraZeneca je zahtjev predala u utorak.

EU je naručio 200 milijuna doza cjepiva J&J-a uz opciju dodatnih 200 milijuna doza. To se cjepivo daje jedanput, a cjepivo Moderne i Pfizer/BioNTecha u dvije doze između kojih treba proći tri do četiri tjedna.

Komentara 1

Avatar Hrvat300
Hrvat300
22:37 13.01.2021.

Valjda četvrto a ne treće.Pfizer,Moderna,Astrazeneka i onda Johnson kao četvrto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije