Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PISANJE RAZVOJNIH PROJEKATA

Treba prepoznati priliku i imati hrabrost za prihvaćanje promjena

Tribina u Osijeku
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
17.04.2019.
u 14:56

Na tribini je predstavljen studentski natječaj u pisanju razvojnih projekata u organizaciji Večernjeg lista i partnera

Na interaktivnoj tribini na osječkom Agrobiotehničkom fakultetu predstavljen je i studentski natječaj u pisanju razvojnih projekata, koji Večernji list organizira u suradnji s partnerima.

Natjecanje je predstavio Dražen Novak, voditelj marketinga Večernjeg lista, a najbolje ocijenjene radove, najavio je, čekaju vrijedne nagrade. Mladi i obrazovani ljudi najveća su vrijednost koju Hrvatska ima, istaknuto je, i bez njih nema društvenog ni gospodarskog napretka. Važno ih je podržati i poticati da svoj potencijal iskoriste u svojoj zemlji.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL
Dario Mužević, predstojnik Klinike za neurokirurgiju u Osijeku     

Prvi slavljenički Večernjakov dan zaključili su Ivan Jurlina, čelnik udruge Osijek Software City, i doc. dr. sc. Dario Mužević, v. d. predstojnika Klinike za neurokirurgiju KBC-a u Osijeku, koji su iznijeli motivacijske savjete kako ostvariti uspješan posao.

Međunaslov

Mladi neurokirurg dr. Mužević početkom 2017. zamijenio je osječku bolnicu jednom od najskupljih svjetskih bolnica, Cleveland Clinic Abu Dhabi u UAE.

– Kao mladi specijalist odlučio sam otići na neko vrijeme iz Hrvatske, a odredište mi je bilo egzotični Abu Dhabi, tamo je postojao dobar projekt. Zašto otići? Pojavila se prilika, nju treba prepoznati jer se možda neće ponoviti. Ako se pojavi, svladajte prepreke. Za mene je prepreka bila izaći iz zone udobnosti i otići sa sigurnog posla. Iako mi je obećano da ću se moći vratiti na svoje radno mjesto, u životu nikada ništa nije sigurno. Hrvati su u pravilu neskloni ikakvim promjenama – počeo je dr. Mužević.

Osim iskustva, odlazak na rad u inozemstvo donosi, nastavio je on, konačnu afirmaciju i potvrdu vrijednosti.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL
Dražen Novak, voditelj promocije Večernjeg lista     

– Ako ne odete iz zemlje s nešto više od 4 milijuna stanovnika, uvijek ćete se pitati jesam li mogao više. Odete li i dobijete potvrdu svoga rada, osjećat ćete se zadovoljnije. Danas je lakše otići nego ikada – kazao je on. Naučio se na Bliskom istoku, naveo je, kriznom komuniciranju, što na Medicinskom fakultetu, kaže, nije mogao steći. S novim znanjima vratio se 1. studenog lani u KBC Osijek, gdje su ga objeručke prihvatili.

Važan je rad, a ne titule

Iako je imao priliku otići iz Osijeka u Zagreb, na vrlo privlačan posao s početničkom plaćom od 9000 kuna, Ivan Jurlina sa svojih 25 godina ipak je odlučio ostati u rodnoj Slavoniji.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL
Ivan Jurlina, predsjednik udruge Osijek Software City     

– Nisam želio prijeći u Zagreb i biti projektni menadžer na velikom projektu jer me bilo strah da ću “izgorjeti”. Izabrao sam malu osječku tvrtku. Tijekom šest mjeseci shvatio sam da ni to nije za mene pa sam razmišljao kako objasniti roditeljima taj potez, nakon što sam odbio onakvu ponudu – prisjeća se Jurlina, koji je studirao ekonomiju.

– Upoznao sam se Udrugom OSC, htio sam raditi bilo što za njih, pa makar nosio stolce. Zahvaljujući njima, na kraju fakulteta imao sam pet ponuda za posao, što je san svih studenata. Intenzivan rad čini razliku između uspješnih i neuspješnih, nikakve titule – zaključio je Jurlina, koji radi za njemačku IT tvrtku Cobe.

Večernjakova izložba u Osijeku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije