Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iva Boban Valečić:

'Transformacija Mosta iz platforme u stranku nije uspjela ili birači to nisu prepoznali'

Most
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
26.05.2019.
u 22:08

O mogućnosti da se Amsterdamska koalicija održi i na idućim izborima Boban Valečić rekla je kako trebaju računati na činjenicu da hrvatski birači teško praštaju izborni poraz.

SDP je imao jaku listu, išli su s najjačim ljudima i to im se isplatilo, rekla je Večernjakova novinarka Iva Boban Valečić komentirajući izlazne ankete izbora za Europski parlament u Večernjakovoj izbornoj emisiji.

Podsjetimo, prema najnovijim izlaznim anketama Nove TV u vrijeme naše emisije najviše glasova na izborima za Europski parlament dobio je HDZ, 23,04 posto, što bi mu donijelo pet mandata, slijedi SDP s 17,90 posto ili tri mandata, a po jedan mandat osvajaju Nezavisna lista Mislava Kolakušića (8,09 posto), Suverenisti (6,61 posto), Živi zid (6,59 posto) i Amsterdamska koalicija (5,47 posto).

Pogledajte gostovanje Ive Boban Valečić:

 

Boban Valečić rekla je kako su populističke stranke dobile više nego što su najavljivale ankete.

Ima li SDSS šanse za mandat?

- U Beogradu i u Subotici imamo aktivno registriranih nešto manje 28.000 birača. Kad bi svi izašli to bi bio veliki plus za SDSS. Očito je da su birači u Srbiji imali dodatnu motivaciju jer je ovo prvi put da stranka koja u imenu ima srpska izlazi na europske izbore. Vidjet ćemo do kraja - rekla je Boban Valečić.

SDP je imao jaku listu, išli su s najjačim ljudima i to im se isplatilo. HDZ-ovi birači su dosad bili neskloniji izražavati svoja mišljenja u izlaznim anketama pa i tu treba pričekati. Mislav Kolakušić nije vodio agresivnu kampanju, nije se nametao, fokusirao se na borbu protiv korupcije. Od Mosta je očekivala više, ali je očito da je njihova transformacija iz platforme kojom su krenuli u stranku nije uspjela.

 

- Čak i ako je donekle uspjela, birači to nisu prepoznali i ipak ne misle da je Most bio što je nekad bio - rekla je Boban Valečić.

O mogućnosti da se Amsterdamska koalicija održi i na idućim izborima Boban Valečić rekla je kako trebaju računati na činjenicu da hrvatski birači teško praštaju izborni poraz.

Komentara 4

ŠE
šeka
07:36 02.06.2019.

ljudi vide da drukaju samo za svoju vukojebinu i da se guraju u košićevu guzicu

Avatar abakus
abakus
07:40 27.05.2019.

MOST se mora riješiti osoba tipa Strenja-Linić koje su očevidno lijeve. Ovako šalju zbrkanu poruku: Petrov, Grmoja i Bulj desni, a ova i još neki drugi lijevi.

HR
hr76
13:27 08.06.2019.

Most je propao u trenutku kad se čelni čovjek počeo ponašati jednako kao i stranke koje je dotad kritizirao, uzeo povlašteni kredit i zaboravio sve ideale kad su mu ponudili jednu čelnu funkciju. Takve narod najviše ne voli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije