Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije joj bilo spasa

Tragedija na Biokovu: Odlučila je sjesti dok kći i prijatelj odu po auto. HGSS-ovci je pronašli bez svijesti

Preko dvjesto članova HGSS-a već peti dan traga za Poljakom koji je nestao na Biokovu
Milan Sabic/PIXSELL
30.07.2021.
u 06:52

Odmah po dojavi na teren izlazi 19 spašavatelja HGSS-a stanice Makarska koji pretražuju teren prema pravilima brze pretrage. Unesrećena je nađena bez svijesti te joj je pružena prva pomoć oživljavanja, nažalost bez uspjeha, objavili su HGSS-ovci

Kako je izvijestila stanica HGSS-a Makarska, dojavom preko Centra 112 zaprimili su jučer obavijest o nestaloj stranoj državljanki.

"Planinarila je s kćeri i njenim prijateljem iz zaseoka Vitlići prema Skywalku. Po povratku nazad u zaselak, odlučila je sjesti i odmoriti se dok kći i prijatelj odu po auto i dođu po nju. Nakon što su došli, nisu je zatekli na dogovorenom mjestu. Odmah po dojavi na teren izlazi 19 spašavatelja stanice HGSS-a Makarska koji pretražuju teren prema pravilima brze pretrage. Unesrećena je nađena bez svijesti te joj je pružena prva pomoć oživljavanja, nažalost bez uspjeha", objavili su HGSS-ovci. 

"I ovim putem apeliramo na sve planinare da shvate kako ni jedan cilj/vrh nije vrijedan rizika koji nose visoke temperature te teška dehidracija. Nažalost, još jedan život nepovratno je izgubljen zbog previda na koje HGSS neprestano upozorava. Nadamo se kako je ovo zadnje upozorenje svima koji pod svaku cijenu pokušavaju u najtežim uvjetima 'osvajati' Biokovo", poručili su.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Proleter
Proleter
07:32 30.07.2021.

Pa kome padne na pamet penjati južno Biokovo na 40 °C?

MC
Mcro
11:29 30.07.2021.

Treba naplaćivat spašavanja - idu gore i boli ih kita za upozorenja jet i onako se planiraju provozat helikopterom, kad se bude naplaćivalo neće niko htjet - penje se a nema za dvje boce vode, kad bude plaćanje neće ni prismrdit

KR
Krud
08:51 30.07.2021.

Planine ne opraštaju, pogotovo ljeti. Treba nositi puno vode, NIKAKO gazirana pića, ona ne pomažu. Baš naprotiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije