Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Torabi: Ne dolazim više u Zagreb, ali vaše ljude liječim u Maroku

Goran Ivanišević donio je bolesnog prijatelja Tomu Vidana na rukama...; Izabela Šimunović: U Maroku sam na terapijama, sada se osjećam dobro
19. prosinca 2009. u 17:32 35 komentara 283 prikaza
mekki torabi
Foto: Patrik Macek/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

– Ne želim da me se tretira kao kriminalca i lopova. Ispričao sam se svima u Hrvatskoj, ali, na žalost, moram još dobro promisliti o svojem ponovnom dolasku u Hrvatsku – poručio nam je iz glavnog marokanskog grada, Rabata, iscjelitelj Mekki Torabi, čiji je dolazak u Zagreb, najavljen za konac travnja iduće godine, zamijenjen odlaskom u Sarajevo.

Ta odluka, objašnjava Marokanac Torabi, donesena je zbog bujice negativnih medijskih napisa u kojima, kako kaže, nisu štedjeli ni njega ni ljude oko njega.

– Ne znam odakle dolaze i kakav im je konačni cilj, ali takvi napisi ne štete samo meni već i svima koji vjeruju u mene. Ako je moj prijatelj Asad Sabo Ajela, u čijoj sam kući pomogao mnogim hrvatskim političarima i uglednicima, proglašen kriminalcem i varalicom, kao i ja, tada se nameće logično pitanje – što je sa svim tim ljudima koji su zatražili moju pomoć, dobili je, pa ponovno došli s bližnjima? Zar su i oni nasjeli na iluziju?! – pita Mekki Torabi.

Severinin SOS za Izabelu
Ipak Mekkijevo ogorčenje, kako to već biva, najviše će pogoditi one prosječne Hrvate koji su svoje zadnje nade polagali u njegove moći, a koji si neće moći priuštiti putovanje u Sarajevo ili Maroko. S druge pak strane na aerodrom u Rabat i dalje će slijetati avioni svih onih Hrvata kojima će moć novca koliko-toliko pružiti šansu za ozdravljenje. Zna to i marokanski iscjelitelj.

– Žao mi je što će ljudi morati potrošiti da dođu k meni, no ja nikoga ne prisiljavam da dođe i nikome ne uskraćujem pomoć. Kada su mediji već kreirali takvu sliku o meni, trebali su se raspitati i kod druge strane. Znam da to nije lako kod običnih ljudi... Ali velik je broj osoba iz političkog i sportskog života Hrvatske, pa i estradnog, kod kojih su mogli dobiti drugačije informacije – požalio se marokanski iscjelitelj.

– Među te osobe – nastavlja Mekki – svakako spadaju i slikarica Izabela Šimunović, vizažist Tomo Vrban te RTL-ova voditeljica Iva Bagić. Za mojeg posljednjeg boravka u Zagrebu posjetila me gospođica Severina s teško bolesnom prijateljicom Izabelom Šimunović i njezinim roditeljima, koji su mi tada rekli da su liječnici prognozirali kako će Izabela umrijeti u roku od 48 sati ako joj ne pomognem.

Već nakon nekoliko tretmana Izabela, koja boluje od karcinoma kostiju, osjetila se bolje, tvrdi Torabi.

– Kako sam tada morao otputovati službeno u Kinu, nazvala me gospođica Severina i zamolila da se nađemo radi nastavka Izabelina liječenja. Izabela je na novi tretman ponovno došla u Mlinove 28. studenoga, a 10. prosinca doputovala je u Maroko kako bismo nastavili s jednomjesečnim liječenjem. Tom prilikom dočekao ju je u zračnoj luci hrvatski veleposlanik Bekić, a odsjela je u hotelu Kasbah. Ona se danas osjeća odlično i pije samo cafetine po potrebi – kaže marokanski iscjelitelj.

I Goran Ivanišević odlučio je pomoći svojem prijatelju.

– Kada je prvi put doveo k meni u Mlinove teško bolesnog prijatelja Tomu Vrbana, doslovce ga je donio na rukama – sjeća se Torabi.

– Tomo je nakon prvih tretmana također doputovao u Maroko kako bismo nastavili s liječenjem. Odsjeo je u hotelu Lamphite i osjeća se izvrsno. Karcinom se povlači, a Tomo će se uskoro vratiti kući, pa će poslije Nove godine opet doći u Maroko kako bismo nastavili s tretmanima – rekao je.

Potvrda Mekkijevih riječi stigla je iz Maroka u kojem se trenutačno nalaze Izabela i Tomislav. Preko Mekkijeva prijatelja Asadu Sabi Ajelu poznata je slikarica Izabela Šimunović za Večernji list poručila:

– U Maroku sam s očuhom i osjećam se dobro. Vrijeme između terapija provodim u šetnjama po plaži i u kupanju u toplom moru. Moj boravak u Maroku predviđen je na mjesec dana, ali ako se pokaže potreba za nastavak terapije, tada ću sigurno ostati i mjesec dana dulje.

Vizažist Tomo Vrban preko Asada je također poručio da će ostati u Maroku još nekoliko dana.

– Potom ću se vratiti u Hrvatsku, pa iza Nove godine opet natrag u Maroko. Osjećam se izvrsno, a i krvna slika mi je puno bolja – poručio je Tomo Vrban.

Nada za Ivu Bagić
Baš kao i Izabela Šimunović i Tomislav Vrban, kako kaže Mekki Torabi, i mlada bi Iva Bagić, koja se bori s tumorom na mozgu, poslije Nove godine trebala sletjeti na aerodrom u Rabatu.

- Ivi Begić napravio sam u Zagrebu dvadesetak tretmana, nakon čega se osjetila puno bolje. Nakon što obavi određene liječnike pretrage, ona bi trebala stići u Maroko da nastavimo sa započetim liječenjem – kazao je Mekki.

Ističe da zbog morala i vjere u Boga nerado iznosi imena poznatih u javnost, a da to sada čini isključivo zbog 400 000 Hrvata koji su mu vjerovali.

Glavni organizator Mekkijeva dolaska u H

Glavni organizator Mekkijeva dolaska u Hrvatsku Asad Sabo Ajela potvrdio nam je da je osobno organizirao odlazak Izabele Šimunović i Tome Vrbana u Maroko te da će isto to učiniti i za Ivu Bagić nakon što završi s pretragama. Asad nam je rekao i da Mekkiju organizira dolazak u Sarajevo, u kojem se očekuje i velik broj Hrvata. O ponovnom dolasku u Hrvatsku, kazao je, Mekki, koji je podnio tužbe protiv nekih hrvatskih medija, još razmišlja.

Ipak, zbog velikog broja Hrvata koji se žele susresti s Mekkijem, kaže Asad, 17. siječnja iduće godine organiziran je, preko agencije Adriatic, čarterski let Zagreb – Rabat.

Hrvatska - Španjolska
SLAVE NASLOV
Pogledajte što španjolski mediji pišu nakon pobjede, dotaknuli se i hrvatskog ponosa
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • -obrisani-:

    Trebalo ga je zatvoriti dok je bio u Hrvatskoj. Taj smrad se ne razlikuje od mantijasa koji isto lazu narod. pljuc!

  • Agramer198:

    Ti ovog čovjeka fakat imaš na piku...

  • jankoprekobrda:

    ti-to forever, ti si ipak budaletina na kvadrat, i mislim da je tebe nemoguce bilo ceme poduciti tvoj IQ je vijerojatno duplo manji od broja tvojih cipela.