Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tomašić: Degutantne izjave predsjednika Europskog vijeća prilikom posjete Srbiji

Potom je pitala je li predsjednik Tusk upoznat s činjenicom da je isti Aleksandar Vučić tijekom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku i BiH 90-tih imao iznimno proaktivnu ulogu, kako u ratnohuškačkim govorima u kojima je istomišljenike pozivao na ubojstva i rat, tako i u držanju oružja, za što postoje brojne snimke i slike kao dokazi navedenih tvrdnji
26. travnja 2018. u 12:30 18 komentara 2745 prikaza
Donald Tusk
Foto: Niall Carson/Press Association/PIXSELL

Ruža Tomašić, zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke uputila je pitanje za pisani odgovor predsjedniku Europskog vijeća Donaldu Tusku.

Donald Tusk STIGAO U BEOGRAD Tusk : Nema većeg Srbina od Vučića, u njemu prepoznajem srodnu dušu

Na početku pitanja naglasila je kako je bilo iznimno degutantno slušati njegove hvalospjeve upućene srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću tijekom posjete Srbiji. Između ostalih i izjavu kako „u Vučiću prepoznaje srodnu dušu jer obojica znaju da se u životu i politici ponekad morate boriti bez oklijevanja“.

Potom je pitala je li predsjednik Tusk upoznat s činjenicom da je isti Aleksandar Vučić tijekom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku i BiH 90-tih imao iznimno proaktivnu ulogu, kako u ratnohuškačkim govorima u kojima je istomišljenike pozivao na ubojstva i rat, tako i u držanju oružja, za što postoje brojne snimke i slike kao dokazi navedenih tvrdnji.

Napomenula je i to kako je Tusk izjavio da je „Aleksandar Vučić živi dokaz da možete u isto vrijeme biti veliki patriot i racionalni pragmatičar“, te kako bi se u svjetlu navedene izjave mogao izvući zaključak kako su Vučićevi ratnohuškački govori bili dokaz patriotizma, a snimke s kalašnjikovom u ruci dokaz racionalnog pragmatizma. 

Zaključno je pitala misli li predsjednik Europskog vijeća kako je zbog želje da se Srbija distancira od Rusije i prizna Kosovo pravedno i pošteno relativizirati nevine žrtve rata iz 90-tih, proizašle upravo iz velikosrpske zločinačke ideologije koje se Aleksandar Vučić do današnjega dana nije javno odrekao, što jasno potvrđuju i nedavni skandalozni događaji povezani s ratnim zločincem Vojislavom Šešeljem.

Ruža Tomašić Europski poticaji EU osigurava novac za reforme, rok za projekte listopad 2018. Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin Renata Rašović Dok su radikali na vlasti, čemu forsiranje prijateljstva sa Srbijom? Kolinda Grabar - Kitarović SPREMNOST NA DIJALOG Predsjednica smatra da su se pozitivni pomaci u odnosima Srbije i RH već dogodili
Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
 • Avatar Mrki medvjed
  Mrki medvjed:

  Ruža je ostala jedina na Hrvatskoj političkoj sceni, koja opravdano proziva. No gdje su oni kojima to stoji u opisu radnog mjesta i zašto su u konačnici i plaćeni. Ministarstvo vanjskih poslova, Premijer, Predsjenica, Oporbeni čelnici i na kraju zastupnici.

 • Deleted user:

  Tako je Ruža! Slinavi poljski lizoguz. Još jedan u nizu nesposobnih evropskih birokrata. Ima Evropa neke prioritete ali ovako se ulizivat jednom notornom Vučiću koji ni malo ne drži do Tuska ni Evrope, to je baš degutantno!!

 • franciskofranko4:

  Ruža zna izboriti interes Hrvatske Narod ju je birao a ne turci.