Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tolušić se povlači iz politike: Odoh u političku samoizolaciju

Odradit ću do kraja ovaj mandat u Saboru i to je to od mene, što se politike tiče (osim članstva u mojoj i jedinoj političkoj stranci u kojoj ću ikad biti) - poručio je bivši ministar putem Facebooka.
07. svibnja 2020. u 21:16 22 komentara 8546 prikaza
Tomislav Tolušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić objavio je večeras da se povlači iz politike. Kazao je kako više nema strasti za politiku te da ne želi pregaziti još nešto ideala i stavova koji su mu ostali.

Zagreb: Stavljenić Rukavina o inicijativi predsjednika Gradske skupštine upućenoj zastupnicima Uoči 33. sjednice A. Stavljenić-Rukavina: Koalicija s HDZ-om nije upitna, normalno razgovaramo s vijećnicima HDZ-a

- Dragi moji, odoh i ja u samoizolaciju. Ali onu političku😊. Povlačim se sa svih političkih funkcija. Odradit ću do kraja ovaj mandat u Saboru i to je to od mene, što se politike tiče (osim članstva u mojoj i jedinoj političkoj stranci u kojoj ću ikad biti). Nadam se da sam ostavio nešto iza sebe, i u svom gradu, i u svojoj županiji, a nadam se barem nešto i na nacionalnoj razini. Bilo je par ružnih ali još više lijepih trenutaka zadnjih 15-ak godina ali došlo je vrijeme da drugi preuzmu kormilo i pokušaju biti bolji i uspješniji od mene. Sve što sam do sada radio u životu, radio sam sa strašću. Ako nemate strasti u sebi, ako vam krv ne vrije dok nešto radite, ako vam srce ne kuca brže, onda se nemojte ni baviti tim poslom. Strasti za politiku trenutačno više nemam i ne bi bilo korektno prema bilo kome tko mi je ikad u životu dao svoj glas na izborima, da sam tu samo zbog svoje koristi i da bih dobio plaću a ne bih dao 100% sebe zauzvrat. A i ostalo mi je još nešto ideala i stavova koje ne mislim pregaziti a to neće biti moguće ako ostanem u igri koja se zove politika😊 - napisao je Tolušić na Facebooku.

Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih
 • Avatar NenadNikolic
  NenadNikolic:

  Tolušić je izgleda shvatio da su tijekom korona krize izašli brojni podaci o njegovim poticajima u poljoprivredi koji su dati za njegovog mandata pojedincima koji nisu proizvodili baš ništa a s isplatama parazitima nastavila je i ministrica. Hrvatska poljoprivreda je ... prikaži još! drastično pala u tome periodu, unatoč ogromnom povećanju poticaja. Time je je Hrvatska stavljena u tešku poziciju bolesnog uvoznika, na primjer uvozimo i dovozimo špinat i matovilac iz talijanskog grada Azzano San Paolo kod Bergama kao da to ne može proizvesti svaki poljoprivrednik iz Zagorja ili Podravine. Drugi problem Tolušića je što su ga zamijetile izgleda srbijanske službe sigurnosti. Moguće da je u Srbiji snimljen na granici ali i u unaprijed pripremljenom apartmanu u ugodnom društvu. U Hrvatskoj je to na neki način provjereno i stvarno je Tolušić putovao u Srbiju prema podacima s hrvatske strane granice i nakon toga šutnja. Srbijanci se nisu javljali, vjerojatno su procijenili da bi im Tolušić mogao još koristiti i napredovati u politici, a onda je uslijedila ona totalna glupost s pečenjarom i kvadratima i Tolušić je otišao iz vlade RH. U svakom slučaju bio je komunikativan, mlad i perspektivan političar i pravnik, spetljao se u poljoprivredi moguće i za račun nekih drugih, a putovanja u Srbiju i kvadrati su obična glupost. Šteta za njega, djelovao mi je aktivno i sposobno, ali kao mnogi političari nije izdržao.

 • simezadar:

  sritno u daljnjem životu bez politike i sve najbolje želim

 • Penkala80:

  Gdje ćeš se sada uhljebiti da mi je znati, možda HŽ ili HAC? Znam sigurno da kod privatnika nećeš!