Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat na sveučilištu - Dekan Ekonomskog fakulteta Tipurić zaprijetio rektoru:
Povratak na članak

Tipurić: Ako me podrži Senat, tražit ću Bjeliševu smjenu

– Zato sam uvjeren da nije riječ o smjeni dekana nego o kršenju autonomije – smatra Tipurić. Komentirao je i glasine da ga Bjeliš smjenjuje zbog skora izbora rektora, s obzirom na to da se šuška kako se baš Tipurić namjerava kandidirati.

Komentari 14

MI
miso
18:29 28.12.2009.

Za Tipurića treba sve napraviti, protestirati da ga se skine, ako treba. Podrška Bjelišu.

VL
VI
vitaszorcms
19:24 28.12.2009.

Nadamo se da će uskotro Državno odvjetništvo staviti točku na i ove parodije sa dekanom i da će začepiti usta Senatu.

VL
JA
jankoprekobrda
20:57 28.12.2009.

Nesto se po selu suska da Tip uric pocinje pisati memoare KAKO PRUZITI PET A DIGNUTI SEST, a kako mu je potreban mir da moze to napisati odlucio je da to pise u Remetincu, sigurna klopa, stan i cak stoo vise ima pocasnu strazu 24 sata dnevno.

VL
DO
doktorica
08:56 29.12.2009.

Svi su dali tih 2000k da prođu u \"ljetnoj\" školi,jer kod nas je lakše dati novac nego učiti i položiti ispit,onda nije čudo da su nam i ekonomski \"stručnjaci\" ovakovi.

VL
Avatar slavonika
slavonika
18:10 29.12.2009.

Što reči nego sramota hrvatskog visokog školstva. Neodoljivo me ovo podsjeća na kandidate za predsjedika RH, jedan europejac a drugi \"sposobni poduzetnik\".

VL
LU
lukarak
18:19 28.12.2009.

Ma liku se na faci vidi da je kriminalac. A tek kad progovori. Samo se izmotava, sto je cista odlika prevaranata i lazljivaca.

VL
SA
samuelson
19:58 28.12.2009.

Nekoliko činjenica 1. prof. dr. A. Bjeliš 22 CC znanstvena rada 2. prof dr. D. Tipurić 1 CC znanstveni rad 3. Na ostatku sveučilišta ne postoji slična ljetna škola 4. Vlastiti godišnji prihodi Ekonomskog fakulteta su veći od 100 milionaa kuna, od kojih veliki dio završi u džepovima nekolicine profesora 5. Projekti se uglavnom sklapaju s državnim poduzećima, i s državom povezanim institucijama. 6. Ako netko od profesora nabavi projekt 15% ide fakultetu, 85% se proizvoljno dijeli 7. Ne podržavaju svi profesori na ekonomiji ovakve moralno dvojbene radnje Gospodin Tipurić s jednim CC radom može pokušati kandidaturu za predsjednika dobrovoljnog vatrogasnog društva a ne Zagrebačkog sveučilišta. pfof. Bjeliš može samo poželjeti kao protukanditada takvog lika kao što je Tipurić, jer to i nije kandidat već kalun ali opasan klaun. Osim Tipurića problem je cijeli Ekonomski fakultet. Uz muljaže gdje se u žepove pojedinih profesora legalno teku potoci novca, koristeći se javnim dobrom za koje svi plaćamo, kvaliteta nastave je katastrofa. Poslijedipolomski studiji za koje se plaća između 5 do 10 tisuća eura po težini odgovraju krojačkim tečajevima, a produciraju stotine magistara znanosti, samo da se u privatne džepove slije što više keša. Brojnost polaznika se osigurava uz pomoć šupljih programa. Tipurić se izvlaći na nekakva pravila i statute, no svakom normalnom je jasno da je Ljetna škola mašinerija za mlaćenje para na nemoralan način. Gdje još na Zagrebačkom sveučilištu postoji slična praksa? O ovim se problemima neslužbeno među profesorima sveučilišta priča već zadnje dvije godine, što će samo potvrditi da Bjeliš nije osobno uzeo na zub Tipruća, već se ovaj iz svojih problematičnih djelovanja vadi blaćenjem poštenog čovjeka.

VL
PA
panco2
05:29 29.12.2009.

-pa i ako mu nešto nađu,lijepo će se odšetati u svoju drugu domovinu,zna se

VL
OB
-obrisani-
21:57 28.12.2009.

pljačkaši studenata treba vas na prvi rasvjetni stup o.....t

VL
Avatar Azriel
Azriel
08:49 29.12.2009.

Koliko je ekonomski fakultet kvalitetan vidljivo je po našoj privredi. Sve sami velikani pozavršavali taj fakultet. Nema se tu što više reči, kraj priče!

VL
TR
tribić
09:18 29.12.2009.

Gosp. Tipuriću, bolje bi vam bilo da na vrijeme potražite novo radno mjesto u Mostaru ili Banja Luci (ako vam je uopće potrebno, obzirom na vašu ogromnu \"legalnu ušteđevinu\"), nego da prijetite rektoru Bjelišu smjenom.

VL
OB
-obrisani-
11:27 29.12.2009.

A ako ti dođe USKOK traži Bajićevu smjenu.

VL
JI
jimbeam
15:31 29.12.2009.

Ma to je protuhrvatska zavjera,napadaju ga samo zato što je Hrvat,i uspješan.On je pošten lopov,to je napad na Hrvatsku.Ajmo ekipa za zaštitu digniteta hrvatskih lopova,svi smo mi Tipurić............

VL
AJ
Ajfel
14:16 20.01.2010.

Ovako, na ljetnoj školi se moglo slušati i polagati maksimalno 2 kolegija. To znaći da netko nije mogao samo zahvaljujuči toj školi dati godinu. Velika je prolaznost, s jedne strane zahvaljujući tome što studenti 2 ili 3 tjedna svaki dan po nekoliko sati slušaju predavanja iz 1 te istog kolegija, pa su bolje pripremljeni za ispit nego tada kad su slušali 1 predavanje tjedno. Platili su i imaju veći poticaj. S druge strane ta predavanja su bila obvezna i tko nije dolazio nije mogao ni polagati. Ovim činom bačena je velika ljaga na fakultet. Osim toga, ljetnu školu imali su pravo pohađati studenti koji imaju prosjek ocjena veći od 4.0 besplatno. Znači, tamo nisu bile samo nekakve propalice kao što većina misli. SVAKI bolji Ekonomski fakultet u Europi i svijetu ima organiziranu ljetnu školu, i tu se praksu nikako ne smije ukinuti, već, možda modificirati način djelovanja. Ja sam redovni student 4. godine na EFZG i nikad nisam polagao ispit na ljetnoj školi, ponosan sam na svoj fakultet i mogu reći da tu radi mnoštvo izvrsnih profesora i stručnjaka na kojima ostali Ekonomski fakulteti i poslovna učilišta mogu samo zavidjeti. Nakon ovakvog slijeda događaja, nakon akcije Index i ovoga sada, moj, a i rejting fakulteta debelo je pao radi vlastitih interesa jednog Bjeliša, Tipurića, i vjerujem, kojekakvih visokih poslovnih škola, čiji se oglasi ovih dana vrte na TV-u, da ne govorim o tome kako su neki od njih već ljetos proširili svoje kapacitete. Za kraj, želim reći da me taj fakultet istinski podigao, u intelektu i znanju, u većini ekonomskih vještina, i moram reći, moralno. Student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.