Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrtka KI i DO

Tinejdžer bez natječaja dobio posao obnove Petrinje od milijun kuna

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović
Zeljko Lukunic/PIXSELL
05.03.2021.
u 18:40

Tvrtka je upisana u sudski registar u drugoj polovici siječnja, a već u veljači je Grad Petrinja objavio da je toj tvrtki dodijeljen posao

Tvrtka KI i DO u vlasništvu tek punoljetnog Kristiana Prpića upravo je u Petrinji dobila posao od 998.000 kuna. Tvrtka je upisana u sudski registar u drugoj polovici siječnja, a već u veljači je Grad Petrinja objavio da je toj tvrtki dodijeljen posao popravaka ili zamjene dimnjaka, zabatnih zidova, krovišta i dizala u petrinjskom naselju Mošćenica.

Tvrtka ima temeljni kapital od tek 10 kuna, a nisu odgovorili imaju li zaposlenih i koliko. Gradonačelnik Dumbović obrazložio je dodjelu iznimnom hitnošću, tako da nije bilo ne samo javnog natječaja, nego nisu ni pozvane još neke tvrtke da daju svoju ponudu za taj posao, doznaju 24sata.

Grad je također objavio i da je na isti način dodijelio posao i tvrtki Pet plus gradnja. Ali oni dimnjake i krovišta trebaju popraviti u 14 petrinjskih naselja za cijenu jedva veću od dva milijuna kuna. KI i DO je dobio gotovo milijun kuna za jedno naselje.

S broja koji je naveden kao kontakt na dokumentu kojim im je dodijeljen posao, stigla je poruka novinaru 24sata u kojoj se navodi:

- U Njemačkoj imamo firmu za visinske radove i čišćenje solarnih panela. Stavili smo se na raspolaganje s dizalicom i kolegama te srušili više od 70 dimnjaka bez ijedne kune - piše u poruci,  a zatim se navodi da je majka primila i podijelila tri šlepera humanitarne pomoći koje su skupili Hrvati iz Kemptena koju su u Petrinji dijelili potrebitima svojim vozilima.

- Posjedujemo višegodišnje iskustvo i mehanizaciju za visinske radove, stoga ne vidim zašto ne bismo radili u svom gradu - zaključuje se poruka.

Naveli su i da su se javili na natječaj objavljen u Narodnim novinama i da još pet tvrtki radi taj posao te da je to prava istina i da nema nikakve senzacije jer i ljudi mogu potvrditi da su radili besplatno.

Na pitanje o kumskim odnosima, odgovor je glasio da nisu ni u kakvom odnosu s gradonačelnikom Dumbovićem. Na dodatno pitanje o odnosu s njegovim sinom stigao je SMS da je sve rečeno.

Danas je objavljeno da je isti posao, ali za dva druga naselja, dobila i tvrtka Stanić graditeljstvo. Isto direktno, a vrijednost je nešto više od milijun kuna. A takav isti posao vrijedan 113.000 kuna dobilo je i GS građenje.

 

Komentara 47

KU
Kultura
19:27 05.03.2021.

Dumbovic HNS-ov kadar. Gdje je HNS tu su najvece malverzacije. Cacic vrdoljak mrak taritas ferencak....ma gdje god je lopovluk tu je HNS

DU
Deleted user
19:27 05.03.2021.

Što ova država trpi, a mi gledamo i još nam se brišu komentari.

DU
Deleted user
19:34 05.03.2021.

Sada je posve jasno zašto Dumbo ne dijeli građevinski materijal i skriva sir - sve to čeka stručnjaka ..tinejdžera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije