Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tinejdžer bez natječaja dobio posao obnove Petrinje od milijun kuna

Tvrtka je upisana u sudski registar u drugoj polovici siječnja, a već u veljači je Grad Petrinja objavio da je toj tvrtki dodijeljen posao
05. ožujka 2021. u 18:40 49 komentara 30889 prikaza
Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Tvrtka KI i DO u vlasništvu tek punoljetnog Kristiana Prpića upravo je u Petrinji dobila posao od 998.000 kuna. Tvrtka je upisana u sudski registar u drugoj polovici siječnja, a već u veljači je Grad Petrinja objavio da je toj tvrtki dodijeljen posao popravaka ili zamjene dimnjaka, zabatnih zidova, krovišta i dizala u petrinjskom naselju Mošćenica.

došao na mjesto izgreda Medved komentirao prijetnju bombom: To je dokaz psihoze nakon razornog potresa

Tvrtka ima temeljni kapital od tek 10 kuna, a nisu odgovorili imaju li zaposlenih i koliko. Gradonačelnik Dumbović obrazložio je dodjelu iznimnom hitnošću, tako da nije bilo ne samo javnog natječaja, nego nisu ni pozvane još neke tvrtke da daju svoju ponudu za taj posao, doznaju 24sata.

Grad je također objavio i da je na isti način dodijelio posao i tvrtki Pet plus gradnja. Ali oni dimnjake i krovišta trebaju popraviti u 14 petrinjskih naselja za cijenu jedva veću od dva milijuna kuna. KI i DO je dobio gotovo milijun kuna za jedno naselje.

S broja koji je naveden kao kontakt na dokumentu kojim im je dodijeljen posao, stigla je poruka novinaru 24sata u kojoj se navodi:

- U Njemačkoj imamo firmu za visinske radove i čišćenje solarnih panela. Stavili smo se na raspolaganje s dizalicom i kolegama te srušili više od 70 dimnjaka bez ijedne kune - piše u poruci,  a zatim se navodi da je majka primila i podijelila tri šlepera humanitarne pomoći koje su skupili Hrvati iz Kemptena koju su u Petrinji dijelili potrebitima svojim vozilima.

Drama u Sisku nakon što je mladić upao u zgradu županije NITKO NIJE OZLIJEĐEN Završena drama u Sisku: Ovo je mladić koji je prijetio bombom i tražio Žinića. Uhićen je

- Posjedujemo višegodišnje iskustvo i mehanizaciju za visinske radove, stoga ne vidim zašto ne bismo radili u svom gradu - zaključuje se poruka.

Naveli su i da su se javili na natječaj objavljen u Narodnim novinama i da još pet tvrtki radi taj posao te da je to prava istina i da nema nikakve senzacije jer i ljudi mogu potvrditi da su radili besplatno.

Na pitanje o kumskim odnosima, odgovor je glasio da nisu ni u kakvom odnosu s gradonačelnikom Dumbovićem. Na dodatno pitanje o odnosu s njegovim sinom stigao je SMS da je sve rečeno.

Danas je objavljeno da je isti posao, ali za dva druga naselja, dobila i tvrtka Stanić graditeljstvo. Isto direktno, a vrijednost je nešto više od milijun kuna. A takav isti posao vrijedan 113.000 kuna dobilo je i GS građenje.

 

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
 • Kultura:

  Dumbovic HNS-ov kadar. Gdje je HNS tu su najvece malverzacije. Cacic vrdoljak mrak taritas ferencak....ma gdje god je lopovluk tu je HNS

 • Mihael:

  Što ova država trpi, a mi gledamo i još nam se brišu komentari.

 • Avatar umirovljenici
  umirovljenici:

  Sada je posve jasno zašto Dumbo ne dijeli građevinski materijal i skriva sir - sve to čeka stručnjaka ..tinejdžera.