Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORIZAM

Tijela žrtava iz Novog Zelanda bit će od nedjelje vraćena njihovim obiteljima

Napad na Novom Zelandu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
17.03.2019.
u 11:39

Gradonačelnica Christchurcha, Lianne Dalziel, prethodno je rekla da je gradsko vijeće radilo na tome da pripreme grobna mjesta kako bi se pogrebi mogli održati čim prije, prateći potrebe i propise islama

Tijela ubijenih u smrtonosnom napadu na dvije džamije u gradu Christchurchu na Novome Zelandu, biti će vraćena njihovim obiteljima od nedjelje navečer, poručila je novozelandska premijerka Jacinda Ardern. Očekuje se da će zadnja trupla biti vraćena u srijedu, objasnila je Ardern.

Gradonačelnica Christchurcha, Lianne Dalziel, prethodno je rekla da je gradsko vijeće radilo na tome da pripreme grobna mjesta kako bi se pogrebi mogli održati čim prije, prateći potrebe i propise islama.

Ardern je također potvrdila da je njezin ured zaprimio napadačev manifest u petak, samo devet minuta prije prvog napada, a koji je poslao sam napadač osumnjičen za ubojstvo 50 ljudi.

"U elektroničkoj pošti bio je njegov manifest, no bez detalja o napadima ili o mjestima na Novom Zelandu", rekla je Ardern. Zaposlenik ureda premijerke zadužen za elektroničku poštu proslijedio je manifest sigurnosnoj službi parlamenta samo dvije minute nakon primitka.

>>Detalji terorističkog napada u džamijama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije