Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kosovo

Thaçi: Kosovo postaje članica Europske banke za obnovu i razvoj

\'Kosovo\'s Prime Minister Hashim Thaci speaks during an interview with Reuters in Istanbul May 21, 2010. Thaci  welcomed NATO plans to reduce troop levels by two-thirds this year as a sign of confide
Reuters/Pixsell
29.02.2012.
u 19:19

– Kosovo će biti tretirano kao sve druge zemlje, ravnopravno i ovaj korak, ovaj standard, vrijedi samo za neovisne države – kaže Thaçi

Premijer Kosova Hashim Thaçi izjavio je danas na sjednici vlade Kosova kako su najnovije odluke Europske komisije o Kosovu pokazatelj da je ono "ravnopravno s ostalim državama" objašnjavajući kako o tome svjedoči odluka o izradi studije o izvodivosti za Kosovo što je "prvi korak" prema sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

– Kosovo će biti tretirano kao sve druge zemlje, ravnopravno, i ovaj korak, ovaj standard, vrijedi samo za neovisne države, suverene i međunarodno priznate. To će utjecati na skraćenje puta za liberalizaciju viza za Kosovo i nastavit će se uspostavljanjem ugovornih odnosa s EU – rekao je Thaçi dodajući kako je Kosovo osiguralo dovoljan broj glasova da postane članica Europske banke za obnovu i razvoj.

– Tijekom ožujka podnijet ćemo zahtjev kao Republika Kosovo i poštovat ćemo redovite procedure kako bismo postali punopravna članica Banke za obnovu i razvoj – rekao je Thaçi.

Ključne riječi

Komentara 7

LU
luksa
20:14 29.02.2012.

Kosovac, čitaš pogrešne novine! Ti se trebaš informirati sa Koha Ditore.

TO
Toni50
21:27 29.02.2012.

Jaka stvar stalno ovoga jedinoga i največeg prijatelja hrvata sa balkana reklamiraju u VL.. kako je uspiješan i fin !

KO
Kosovac
19:47 29.02.2012.

Ubilo se al napreduje.. Kakva evropska banka kakvi bakrači. Tači vrati ti to lepo onome kome si oteo i idi kod Hodže pošto si muslimanske vere da okaješ sve svoje grehe za sve nealbance koje si mučio u žutoj kući i na živo im vadio organe o čemu je pisala Karla De Ponte koja je inače uvek bila protiv nas Srba ali nešto je puklo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije