Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBIO VEZU S SNO-OM
Povratak na članak

Tesla je bio energično za očuvanje Jugoslavije i pobornik hrvatsko-srpskog bratstva

Tesla nije dao da pred njim nitko, pa ni nećak Sava Kosanović, govori protiv kralja. Navodno je bio presretan kada se susreo s kraljem Petrom koji je u srpnju 1942. posjetio Ameriku

Komentari 139

Avatar Reconquista
Reconquista
00:49 11.07.2019.

Yugo Agitprop dejstvuje.

VL
Avatar Reconquista
Reconquista
00:46 11.07.2019.

Koga briga za Jugoslaviju i te vaše omiljene Bliskoistočnjake. Hrvate ne.

VL
DU
Deleted user
23:02 10.07.2019.

Dobiti žuti karton za imenovanje bivše, neprijateljske agresorske tvorevine, koju smo slistili u Domovinskom ratu,smrdoslavijom, je stvarno besramno, sramotno i nedopustivo iživljavanje.I to je činjenica.

VL
DU
Deleted user
22:41 10.07.2019.

U članku je (namjerno?) izostavljeno, da je Tesla sve do svoje smrti, slao velike svote novaca Draži Mihailoviću, koje je sakupljao na dobrotvornim manifestacijama američkih bogatatih industrijalaca. U Teslinom muzeju u Beogradu su izložene i mnogobrojne Tesline novčane doznake iz '41 i '42.

VL
Avatar Uskok
Uskok
01:08 11.07.2019.

Mora da "Centar za mirovne studije" tipka prekovremene. Hehe. Ništa to ne mijenja na stvari drugovi. Ali bitno je sudjelovati. :))

VL
MA
malitrn
09:51 11.07.2019.

Opet staro sranje ! Zabole me za teslu i bratstvo i jedinstvo sa žgadijom. A večernji je stvarno ustajala smrdljiva zabokrečina

VL
Avatar Based Croat
Based Croat
00:54 11.07.2019.

Jugoslavija je bila "shithole" zemlja. Zato se i raspala.

VL
RO
robertek
02:25 11.07.2019.

Kako je bio za očuvanje Jugoslavije kad je umro 1943. kada Jugoslavija nije postojala.

VL
Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
22:22 10.07.2019.

Druga vremena druge potrebe. Kom u ovom dobu treba savezništvo sa Srbijom, u bilo kojoj Jugoslaviji, taj je mislio da je Tesla pokušavao letiti s krova i pao na glavu s malo veće visine.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
00:25 11.07.2019.

Karadjordje je bio Turcin jer se rodio u Turskom carstvu. Jel tako Srbi?

VL
VO
vorda400
23:23 10.07.2019.

Tesla se nije sigurno bavio ovako prizemnim stvarima kao jugoslavenskom politikom da je to htio ostao bi tu i čuvao ovce u Lici . Otišao je tamo gdje je mogao ostvariti svoje vizije koje na ovim prostorima nitko nije mogao shvatiti što bude to značilo u budućnosti na kraju novac ga uopće nije opterećivao odrekao se sve zarade koju bi dobivao od proizvodnje struje bio bi milijarder u to vrijeme ali genijalci nisu opterećeni materijalnim tako je i umro i samo bolesni umovi mogu tvrditi da je novčano podržavao velikosrpske ideologije bio je srbin ali totalno neopterećen time jer je bio na drugoj razini svijesti naspram svega što ga je okruživalo htio je dati besplatnu bežičnu struju čitavom svijetu i to definitivno nije nešto što je bilo koji srbin pokušao napraviti prošlo stoljeće i zato on nije srbin jer srbi nisu zavrijedili takvog velikog čovjeka niti ga nebudu ni za tisuću godina

VL
CH
chemica
22:16 10.07.2019.

No, pa bio je genij. Jugoslaviju svakako nisu srušili genijalci, jer nakon genijalaca ne ostaju izumiruće nacije i spaljena zemlja.

VL
PA
pax5
22:43 10.07.2019.

A kaj raditi od Tesle sveca...Pa on je sam sa sobom imao muke i teško se nosio sa svojim psihičkim stanjem...Sve što je rekao ne znači da je sveta krava...

VL
ZA
zagabria1
07:37 11.07.2019.

Tesla je bio prenapredan za ove neuke narode. Koji su to nažalost i danas. Ništa se nije promijenilo u našim odnosima, a vjerojatno još i neće

VL
ŽA
žalosnababanarikača
21:25 11.07.2019.

Tesla je bio prvenstveno Vanzemaljac, pa tek onda Srbin, odnosno Hrvat. Najbitnije je to što je postao bezvremenski simbol najvišeg stupnja inteligencije. Ove rasprave , Srbin- Hrvat ili Hrvat-Srbin mnoge u svijetu živciraju i radi takvih stavova, izazivaju prezir premama ovim ljubavnicima balkanskih koza, koji baljezgaju o NDH ili Velikoj Srbiji .

VL
DV
Dvogrlo
20:22 11.07.2019.

Tko je bio Tesla??? Sigurno je bio znanstveno genij,vjernik i po danasnjem shvacanju duhovno nestabilan i novcarski nesposoban. Po krvi i genima,moze biti i Srbin,i Hrvat, al i Turcin ili Germanac,.! Tko zna , tko je sa cijom materom ilii babom spavao. On sam se ocitovao kao Srbin iz Hrvatske domovine,! To treba respektirati,ali, i postaviti pitanje,je li bio slicniji Pupovcu ili Pedji Misicu!?? Sudeci kako je umro u siromastvu i ostavljen od vlastitog naroda,sigurno je bio Srbin! Ja kao obican ,mali Hrvat,ne svojatam g. Nikolu Teslu,al znam,bio bi mi dobar "Pajdo" !!! PS. Ugodan vikend, svima !!

VL
DU
Deleted user
01:04 11.07.2019.

Karađorđevići su požnjeli kako su posijali. A mi svi također osjećamo posljedice, no ipak se radi o Srbima koji su moralno odgovorni da su otrpjeli nasilnike Karađorđeviće umjesto civiliziranih Obrenovića. To im se pozna još i danas, pogotovo u SPC, ali i općenito u političkom establishmentu. A nije da nisu imali alternativu. Ne treba suditi nikad narode, ali kad zbrojiš Karađorđeviće i četnike i staviš na vagu s jedne strane, a Ustaše s druge, težina i opseg zločina i rastakanja južnoslavenskih naroda i njihovog potencijalnog bratstva je na strani gore spomenutih pripadnika srpskog naroda. Svojim ponašanjem, i Karađorđevići, i četnici, zapečatili su mogućnost ikakvog zajedničkog suživota za sljedećih barem sto godina. Nije srpski narod kriv, ali se ima čega stidjeti, od Karađorđevića do beogradskog pašaluka na koji se sveo (ajde uspjeli su zadržati Vojvodinu, na žalost domicilnog autohtonog stanovništva koje je nakon svih genocida nad Nijemcima, Mađarima i Hrvatima u velikoj manjini). Srbi, probudite se, ima u vama potencijala civiliziranosti, Obrenovići su dokaz, ali treba se odreći zločinačke SPC, Crne Gore i ostalih nasilja koje vam karmu opterećuju. Hrvati su se odrekli zločina počinjenih u ime hrvatstva, a ekstremisti su na marginama. Radi sebe to se mora učiniti.

VL
MA
macor3
10:43 11.07.2019.

plagijator koji nije bio u stanju zavrsiti faks..s 2 je zavrsio srednju skolu i to iz predmeta fizika matematika

VL
ZA
zagabria1
07:49 11.07.2019.

Ja sam uza suradnju. Ali sam još više za jaku i uvijek spremnu vojsku, za svaki slučaj.

VL
ST
Stipan
23:24 10.07.2019.

Hrvati i Srbi su najsrodniji narod i ne samo slični nego i isti. Nažalost njihovu naivnost i duševnu dobrotu su uvijek iskorištavali nacionalisti sa obje strane. Inteligentni ili visokoškolovani ili prirodno umno nadareni su za mir , bratstvo i jedinstvo ne samo ta dva naroda već i svih naroda svijeta. Njihov glas inteligencije nije tako bučan kao glas huškača i bolesnih nacionalista. Vjerujem da će mlađe generacije biti drugačije i tolerantnije i neće se dati zavesti od lažnih obećanja. Vidimo da niti jedna nova država na tim prostorima nije sposobna da narodu omogući pristojan život . Drugi vladaju i igraju velike igre a slijepci to ne vide.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.