Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Bruxellesu

Teške riječi zbog Kosova. Vučić: Ako hoćete, otvorite poglavlja, otvorite ih, ako nećete, nemojte

Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic speaks during an interview with Reuters in Vienna, Austria, August 26, 2015. Vucic said on Wednesday there was a 50/50 chance his government would call an early election, though he declined to give his reasons. REUT
Foto: Reuters/PIXSELL
14.10.2015.
u 10:15

Vučić je, kako piše Blic rekao da se "Srbija držala svoje riječi, ali da svi drugi svoje obveze nisu ispunili"

Teške riječi su pale između srpskog premijera Aleksandra Vučića i prvog zamjenika kosovskog premijera Hashima Thaçija jučer u Bruxellesu, javlja Blic.

U Bruxellesu nije došlo do dogovora oko primanja Kosova u UNESCO.

 – Nemojte mi više govoriti o poglavljima. Ako hoćete, otvorite ih, ako nećete, nemojte – burno je reagirao Vučić na neformalnom sastanku sa šeficom diplomacije EU Federicom Mogherini i kosovskim premijerom Isom Mustafom u Bruxellesu.

Vučić je, kako piše Blic, rekao da se "Srbija držala svoje riječi, ali da svi drugi svoje obveze nisu ispunili". Podsjetio je i da vlada Kosova i dalje nije donijela uredbu o formiranju Zajednice srpskih općina, a da dogovor o katastru još iz 2011. godine uopće nije počela implementirati.

Vučić je oštro osudio uhićenje Srba na Brezovici i pokušaj učlanjenja Kosova u UNESCO, bez znanja Srbije, ne samo od prištinske strane već i od najvećeg broja članica EU. 

>> Šok u Beogradu: Priznanje Kosova vide kao uvjet za članstvo Srbije u EU

Komentara 59

ME
medved12
11:42 14.10.2015.

kamo bi vi u uniju kad je vasa srbija do tokija ha ha

ME
medved12
11:40 14.10.2015.

Jadan čedo vučić opet je ceo svet protiv srbije he he

KA
KaNiDora
11:23 14.10.2015.

Diplomatski, nema što hahahaha... puno ćete postići time

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije