Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod rta kastanija

Talijanski ribari uhvaćeni u protuzakonitom ribolovu u Istri

pomorska policija portal (1)
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
12.09.2013.
u 12:07

Pomorska policija progonila i zaustavila talijansku ribaricu kod rta Kastanija.

Pomorska je policija u srijedu poslijepodne oko 16.15 sati zaustavila talijansku ribaricu koja je nezakonito ribarila u hrvatskom teritorijalnom moru u Istri. Oko 15 sati policija je zaprimila dojavu da na oko 0,5 nautičkih milja u teritorijalnom moru Republike Hrvatske, u ravnini Novigrada, ribari talijansko ribarsko plovilo. Brodica pomorske policije odmah se uputila prema lokaciji te počela progoniti talijansku ribaricu. Sustigli su je i zaustavili na oko 12,3 nautičke milje od rta Kastanija. Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je talijanska ribarica s četiri rampona ribarila u teritorijalnom moru Republike Hrvatske te da je posada izlovila oko 152,4 kilograma razne ribe, rakova, školjki i puževa.

Protiv petero državljana Italije, 52-godišnjeg zapovjednika i četvorice ribara (43, 50, 39 i 37 godina), zbog sumnje u prekršaje iz Zakona o morskom ribarstvu policija je podnijela optužne prijedloge. Protiv zapovjednika ribarice bit će podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o schengenskim granicama.  

>> Crnogorska ribarica uhvaćena u protuzakonitom ribolovu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije