Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Taliban u uniformi afganistanske vojske pobio 8 američkih agenata

afganistan, napad, vojnici
Reuters
Autori: zb, sž/vlm
31.12.2009.
u 09:15

Napad se dogodio u pokrajini Host, koja je jedno od najjačih uporišta talibanskih pobunjenika. Smrt agenata CIA-e potvrdio je Washington.

Osam državljana SAD-a, od kojih su nekolicina bili agenti CIA-e, poginulo je u napadu bombaša samoubojice na jednu vojnu bazu na jugoistoku Afganistana, javlja BBC.

Napad se dogodio u pokrajini Host, koja je jedno od najjačih uporišta talibanskih pobunjenika.

Smrt agenata CIA-e potvrdio je Washington.

U drugom bombaškom napadu na jugu Afganistana ubijena su četiri kanadska vojnika i jedan novinar.

DPA i Reuters javljaju i to da je napadač na agente CIA-e prilikom napada bio u uniformi afganistanske vojske te da je eksplozivni prsluk aktivirao u američkom fitness centru.

Reuters je izvijestio i o poruci talibanskog glasnogovornika Zabihullaha Mujahida, koji tvrdi da je "napad izveo hrabri pripadnik afganistanske vojske" te da talibani broj pobijenih u napadu procjenjuje na 20. 

 

Ključne riječi

Komentara 61

LU
Luzza
10:10 31.12.2009.

@ordoABchao: Srami se da spominjes Boga svemoguceg za jedan zlocin. Samo da te podsetim da ime(na) Boga se spominje za dobre stvari , za molitve i zahvaljivanje svemoguceg. Tako ja znam Islam.... ili si ti neki novokomponovani musliman koji u ime Boga sluzis zlu i sve druge vjere su ti neprijatelj. Ja takav Islam ne znam. Mozda ti i neki tvoji istomisljenici ste izumili neku novu veru.

AC
@aciide@
15:33 31.12.2009.

Probaću ali ne garantujem, lepo se provedi i želim ti sve najbolje !

AC
@aciide@
14:48 31.12.2009.

Jole, batali bar do sutra te gluposti danas nemam nameru da se nerviram !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije