Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tako je ispalo da vinarke vode glavnu riječ

Foto: Vinarija Kaptol
1/3
PR
Autor
PR članak
04.08.2020.
u 10:23

“Volimo vjerovati da upoznavajući vina, upoznajemo i ljude koji ih stvaraju. Koji brinu da pustolovina započeta u vinogradu ostvari novi život na našim stolovima.”

Vinarija Kaptol koja dijeli ime s drevnom srednjovjekovnom utvrdom smještena je u samom srcu Slavonije. Kako je taj kraj već stoljećima poznat po uzgoju vinove loze, tim mladih ljudi odlučio se oživjeti i u potpunosti iskoristiti tradicionalne i skrivene vrijednosti svoje okoline pretočene u novu viziju koja će objediniti sve najvrjednije što taj kraj nudi i unijeti dašak svježine u vinsku industriju. Uz čuvene položaje vinogorja Kutjevo poznate u svjetskim razmjerima pozicioniraju Kaptol njima uz bok.

Upravo je prijateljsko i obiteljsko okruženje temelj stvaranja ove posebne priče i izvrsnih vina, te mjesto koje će zasigurno biti prvo stajalište posjetiteljima njihovih vinskih cesta. Ali jedna činjenica ovu vinariju izdvaja od ostalih, a to je da u njoj glavnu riječ vode pretežito žene. Tako je ispalo da enologinja Anita Matijević i dvije vlasnice Barbara i Nataša Ljevar dijele ljubav prema ljepoti u vinu, te svojim znanjem i strpljivošću stvaraju novu vinsku priču vinogorja Kutjevo.

Foto: Vinarija Kaptol

Vinarija trenutno proizvodi 50.000 litara vina godišnje, dok se istovremeno radi na izgradnji vinskog podruma kapaciteta 250.000 litara. Novi proizvodni pogon će se realizirati pomoću programa Vinske omotnice sufinanciranim od strane Europske unije. Dovršetkom nove proizvodne zgrade zaokružuje se jedan dio vinsko - turističke priče koju Vinarija nastavlja razvijati.

Veliki vjetar u leđa im daju brojne vinske nagrade, posebno kad se uzme u obzir činjenica da su svoju prvu berbu imali 2016. godine. Na ocjenjivanju mladih vina Vinkovita 2020. odnijeli su titulu šampiona sa Graševinom berbe 2019., koja se svakako mora naći na listi prioriteta kada su bijela vina u pitanju. Također vrijedi izdvojiti Rosè koji se nametnuo kao ambasador Vinarije. Upravo njegova lepršavost i svježina nudi posebno iskustvo koje savršeno opisuje i sam duh Vinarije Kaptol.

Foto: Vinarija Kaptol

Cilj im je da njihova vina budu prvi izbor ljudima koji žele doživjeti nešto inspirirajuće, da prvim gutljajem zarone u svijet obavijen laganim povjetarcem koji će ih odvesti do nepreglednih vinograda, guste šume i povijesnih preplitanja, te potaknutim tim novim iskustvom požele doći i doživjeti mjesto gdje sve to nastaje.

Ističu i važnost edukacije potrošača i širenja svijesti o kulturi uživanja i stvaranja vina, koja je u Hrvatskoj još uvijek nedovoljno zastupljena. Vjerujemo da će ova mlada vinarija uvelike to promijeniti i da ćemo ubuduće više čitati o Vinariji Kaptol. Do tada se možete osvježiti i kušati njihova vina koja možete naručiti putem njihove web stranice na vinarijakaptol.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?