Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Svjedok u slučaju Perković već je u nas prevario i USKOK i odvjetnike

Na sud u lipnju dolazi svjedok kojeg je hrvatska policija štitila na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića
26. svibnja 2015. u 19:00 8 komentara 2240 prikaza
Josip Perković
Foto: DPA/PIXSELL

Priča o dvojici svjedoka koji su se sami javili njemačkim vlastima kako bi svjedočili u korist optužbe u slučaju suđenja u Münchenu Josipu Perkoviću (na slici) i Zdravku Mustaču za sudjelovanje u ubojstvu Stjepana Đurekovića dobila je novi nastavak.

Naime, Mario Eterović, kojeg je Viši pokrajinski sud u Münchenu već stavio na raspored i trebao bi iskaz o tome što zna o Đurekovićevu ubojstvu dati u lipnju, u stvari je Duško Erceg za kojeg se ispostavilo da se sam javio kao lažni svjedok i na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića.

Podsjetimo, oba dobrovoljna svjedoka, Ivan Krmpotić i Mario Eterović, digli su puno prašine jer su tvrdili da im se prijeti i da nisu sigurni u Hrvatskoj, a Eterović se zbog navodnih prijetnji obratio i predsjedniku zagrebačkog Županijskog suda Ivanu Turudiću. Krmpotić se u međuvremenu vratio iz Njemačke, napisavši navodno njemačkoj policiji da neće svjedočiti, a Eterović iza sebe ima dugu povijest prijevara i lažnog svjedočenja.

Rajko Mlinarić, zagrebački odvjetnik, dobro ga se sjeća jer je u spisu slučaja Pukanić ostala policijska zabilješka riječi Duška Ercega da ga je taj odvjetnik silio na iskaz. Erceg je služio zatvorsku kaznu u Srbiji za višestruke prijevare, odbijena mu je molba za uvjetno puštanje na slobodu, žalio se, a onda mu je žalba iznenada usvojena! Ispostavilo se da je bio u kontaktu s tužiteljima i policijom u Hrvatskoj, kojima je javio da ima važna saznanja o Pukanićevu ubojstvu. Po njega je na granicu otišao jedan od Pukanićevih suradnika, na suđenju su Ercega pratile jake mjere osiguranja, ali se ispostavilo, kaže Mlinarić, da on ni o čemu zapravo nema pojma. To mu nije smetalo da odvjetnicima tvrdi da ga je policija prisiljavala i određivala kakav će iskaz dati, a policiji je rekao da su ga prisiljavali odvjetnici. Erceg, koji je kasnije promijenio ime u Eterović, očito je neko vrijeme ugodno živio na račun hrvatskih poreznih obveznika, ali je na kraju izbačen iz programa zaštite svjedoka i morao je na sud zbog lažnog svjedočenja.

>> Tajni život Udbaša iz Širokog Brijega: Htio sam se ubiti. Napadali su i mene i obitelj

>> Sud odbio Leljakovo izuzeće jer ne vjeruje hrvatskim portalima

Mojmira Pastorčić
NITKO SE NIJE NADAO
Mojmiri je u sinoćnjoj emisiji u kadar ušetao nezvani gost, snimka je hit na internetu
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • Manolo46:

    Koji spin :-) Krmpotić je vjerodostojan svjedok i prijetnje njemu i njegovim kčerima i supruzi su ozbiljne. Stavljati njega u kontekst s ovim Eterovićem/Ercegom je uvreda, jer je Erceg/Eterović Nobilova podvala njemačkom tužiteljstvu. Na kraju krajeva, da Zdravka Soldić Arar ... prikaži još! nije ovo jučer objavila u Slobodnoj Dalmaciji, Silvana Peria bi sve prešutjela, i ovog članka ne bi bilo. Mislite da ako nemate skrupula da će vas biti teže pročitati? Pa upravo po nedostatku bilo kakvih skrupula vas je najlakše prepoznati i pročitati!

  • mirtebi:

    A ne pisete da se gospodinn Krkpotic vratio ìz Njenacke jer mu zlocinci prijete unucima i kcerkama. A Ostojic kao i medìli kukavicki sute o najnovijoj pprijetnji.

  • Malenkost:

    Zar je stvarno moguce da su ove Likove stitili i prihvatili bitni politicari u HR? Zar je istina da je HR drzava u kojoj se slobodno secu ubojice? Zar nije zalosno tu "Tvorevinu" F.T. zvati domovinom? Proklet da je svtako ... prikaži još!o tko stiti zlocince od pravedne kazne pa makar to bila i jedna Drzava.