Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudar jet-skija i jedrilice

Svjedoci tragedije u Marini: Plutale su na površini. Skočili smo s broda i izvukli ženu i stariju djevojčicu...

Policijski očevid nedaleko od mjesta sudara jet skija i jedrilice kod Marine
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
10.08.2021.
u 23:20

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu naložilo je obdukciju tragično stradale 41-godišnje Njemice

Četrdesetjednogodišnja Njemica Nadja Zimmer Nowikow poginula je u mjestu Marini, u blizini lučice Agana, kada je s iznajmljenim jet-skijem u ponedjeljak oko 16.15 udarila u jedrilicu. A za to što su njezina kćerka (7) i nećakinja (16) ostale žive nakon te nesreće, zaslužno je pet mladića iz Marine i dvije sestre iz Zagreba. 24-godišnji Frane Cemović i njegova 20-godišnja djevojka Ana Nikić iz Zagreba za Slobodnu Dalmaciju ispričali su što se dogodilo. 

– Osim nas dvoje u pasari, s kojom smo krenuli na kupanje malo izvan mjesta, bili su moja 18-godišnja sestra Iva Nikić i naš 29-godišnji prijatelj Ivan Jakus, zvani Džeki. U akciju spašavanja poslije se svojim gumenjakom uključio i jedan naš prijatelj za kojeg ne znam bi li volio da mu se spominje ime i još dva momka na jednom jet-skiju, kojima ne znamo imena, ali ne znamo ni bi li se ljutili ako ih spomenemo – govore Ana i Frane.

Od sedam spasitelja, doznaju se imena njih četvero.

– Nismo vidjeli direktan udarac jet-skija u jedrilicu, ali vidjeli smo da je žena s jedrilice skočila u more i zapomagala iz sveg glasa, a muž joj je smirivao dvoje djece koja su ostala na jedrilici. Odmah smo ugledali tri ženske osobe pokraj jet-skija koje su imale prsluke na sebi, od kojih jedino najmlađa djevojčica nije bila u nesvijesti. Žena i starija djevojčica su bile s glavama u moru i postojala je velika opasnost da se uguše. Tada je Njemica koja je vozila jet-ski bila još uvijek, čini mi se, živa. Najmlađu djevojčicu je iz mora izvukla ova gospođa s jedrilice, a ja i moj prijatelj Jakus zaplivali smo prema stradalima i izvukli majku i najstariju djevojčicu, dok su Ana i sestra joj s pasare zvale Hitnu pomoć.

Na jet-ski je nakon vađenja iz mora prebačena starija djevojčica koja je polako dolazila svijesti, a na gumenjak mog prijatelja njezina majka koju smo nas troje uz velike mukle izvukli iz mora. Na obali je već čekala Hitna pomoć, a sve ovo trajalo je desetak, petnaest minuta – govori Frane.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu naložilo je obdukciju tragično stradale 41-godišnje Njemice koja je poginula nakon što se u Marini jet-skijem s dvoje djece zabila u jedrilicu koja je uplovljavala. Uzrok smrti službeno još nije poznat, ne isključuje se ni mogućnost da je Njemici pozlilo prije udara u jedrilicu.

Ključne riječi

Komentara 7

IP
info_punkt
12:59 11.08.2021.

Ovo je sve kristalno jasno. Žena je na jet skiju glisirala iz lučice u Marini. Prolaz na tom mjestu je širok svega 50 metara, dakle glisirala je najviše 25 metara od obale. To nije prekršaj, nego kriminalni akt. Zadovoljan sam što je ubila sebe, a ne nekog drugog. Kćerima brzi oporavak.

IP
info_punkt
17:35 11.08.2021.

Ovo na mađarskom je iskaz svjedoka nesreće, pa sam slobodan postaviti google prijevod njegovog teksta: "Pozdrav iz Mađarske! Nažalost ne mogu govoriti hrvatski, ali možda ga netko može prevesti. Moje ime je Oliver Szalai. Putovali smo na licu mjesta motornim čamcem iznajmljenim u vrijeme nesreće, odmor smo proveli u Marini, a od tada smo se vratili kući u Mađarsku. Prošli su nas velikom brzinom prije nesreće na jet skiju. Valovi su ljuljali naš mali čamac. Ubrzo nakon toga čuo sam zvuk velikog praska i moj sin je povikao: Bože, idu na jahtu! Odmah sam se okrenuo i punim gasom krenuo u smjeru nesreće. Mi smo bili ti koji smo najmanju djevojčicu izvadili iz vode i spustili je u plavi mali čamac. Moja supruga i druga djevojka, koje su skočile s jedrilice u vodu, pokušale su je opskrbiti, smiriti dok nismo izašli na obalu, ali bila je u šoku, noge su joj vjerojatno bile slomljene i gorko je plakala, ali barem je živjela. Poštujte sve koji su bili partneri u spašavanju. Moja sućut njemačkoj obitelji c! S poštovanjem, obitelj Szalai iz Mađarske"

HE
Hermina8
15:07 11.08.2021.

Üdvözlet Magyarországról! Sajnos Horvát nyelven nem tudok, de hátha valaki le tudja fordítani. Szalai Olivér a nevem. A baleset idején bérelt motorcsónakkal utaztunk a helyszínen, a vakációnkat töltöttük Marinán, azóta már hazaérkeztünk Magyarországra. Nagy sebességgel haladtak el mellettünk a baleset előtt a jet ski-vel. A hullámok hintáztatták a kis hajónkat. Nem sokkal ezután hallottam egy nagy bumm hangot és a fiam kiáltott, hogy Istenem, nekimentek a yachtnak! Rögtön megfordultam és a baleset irányába indultam teljes gázzal. Mi voltunk, akik a legkisseb lányt kiszedtük a vízből és partra vittük a kék kishajóval. Feleségem és a másik lány, aki a vitorlásról ugrott a vízbe, próbálták ellátni, nyugtatni, amíg partot értünk, de sokkos állapotban volt, a lába valószínűleg eltört és keservesen sírt, de legalább élt. Respect mindenkinek, aki a mentésben partner volt. Együttérzésem a c német családnak! Üdvözlettel a Szalai család Magyarországról

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije