Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka bjelovarskog biskupa:

'Svima nam je potrebno svjetlo betlehemske svete noći'

vjekoslav huzjak
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
20.12.2013.
u 18:28

Bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak uputio je danas svoju tradicionalnu božićnu poruku svim vjernicima i svim ljudima dobre volje

 -Ljepota i toplina Božića i božićnih blagdana ponovno nam ispunjaju naša srca, naš život, našu svakidašnjicu, naše međuljudske odnose, naš svijet u kojem živimo. Svojim tihim dolaskom među nas ljude, Bog nam želi dati ono što nam uvijek najviše treba, a to je radost i smisao postojanja, mir duše, uzvišenost zajedništva koje doživljavamo u Crkvi i društvu, jednom riječju svijest o nama samima koja proizlazi iz Božjeg stvarateljskog i otkupiteljskog plana koji je On u punini ostvario poslanjem svoga Sina, Druge Božanske Osobe, među nas ljude. Budući da je to dar neizmjerne Božje ljubavi prema čovjeku i čovječanstvu, a samim time neopterećen ičim ljudskim, slabim i propadljivim, razumljivo je da u ljudsku obitelj unosi toliko toga lijepoga i blaženoga da se ne može usporediti niti s jednim drugim događajem u ljudskoj povijesti-kazao je bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, upućujući vjernicima i svim ljudima dobre volje svoju tradicionalnu božićnu poruku.

- Svijet u kojem živimo, nažalost, često Božić želi iskoristiti za svoje uske i prizemne interese, gledajući u blagdanskom raspoloženju samo priliku za ostvarivanje profita ili za dobar provod uz bogati stol i blještave šoping-centre. Na mnoge se načine želi čovjeku odvratiti pozornost od onoga bitnog u njegovu životu, a nameće mu se ono što mu zamagljuje pogled prema Bogu koji silazi s neba da nas obraduje i spasi, da nam pomogne živjeti dostojno čovjeka. Pri tome se ne preza ni od čega što pokazuje da ljudi koji to čine doista u svojoj nutrini imaju previše tame i neistine, a premalo svjetla i istine-kazao je biskup. Nadalje je ustvrdio da je realnost našega vremena, našega naroda i društva, danas iznova obilježena borbom između dva dijametralno suprotna razumijevanja čovjeka.

- U ne tako davna vremena, „u ime naroda“ sudilo se, otimalo i ubijalo, a danas se taj isti narod proglašava nazadnim, zaostalim i primitivnim, a sve pod krinkom „naprednih“ ideja koje čovjeka guraju sve dublje u tamu njegove izgubljenosti-kazao je.

Ističući da je Božić prava prigoda da sebe, svoje bližnje, svoj narod i cijelo hrvatsko društvo obogatimo ljubavlju našega Boga i Spasitelja Isusa Krista koji svijetu i svakom čovjeku donosi mir i blagoslov Božji, biskup Huzjak pozvao je na molitvu za svakog čovjeka podsjećajući da se i Isus rodio za svakog čovjeka. Svima nama potrebno je svjetlo betlehemske svete noći i glas anđela: „Danas vam se u Davidovu gradu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin“ kazao je mons. Huzjak upućujući svima srdačnu čestitku za nadolazeći Božić uz želju da to svjetlo i ta radosna vijest obasja srce svakog čovjeka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije