Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Šverceri ljudima osuđeni na godinu zatvora uvjetno

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
27.08.2018.
u 12:29

Kazna neće biti izvršena ako u naredne tri godine ne počine novo kazneno djelo

Općinski sud u Sisku na uvjetne je zatvorske kazne osudio dvojicu državljana Iraka i jednog Pakistanca koji su uhvaćeni 26. svibnja u noći, na području Dvora na Uni, dok su u kombi vozilu prevozili 24 državljana Irana, koji su ilegalno prešli granicu između Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Temeljem sporazuma između Općinskog državnog odvjetništva u Sisku te Zeeshana Khalida (1981.), pakistanskog državljanina s prebivalištem u Italiji, Farhad Shaban Mama (1981.) iračkog državljanina s prebivalištem u Belgiji te Baravan Hamid Tahera (1984.), također iračkog državljanina s prebivalištem u Belgiji, njih trojica su osuđena 22. kolovoza na zatvorsku kaznu od jedne godine, koja neće biti izvršena ako u naredne tri godine ne počine novo kazneno djelo. Uz to svatko do njih mora platiti novčanu kaznu od 10.300 kuna te troškove sudskog postupka.

Naime, oni su 26. svibnja oko 01,05 sati  u Donjem Žirovcu, za novčanu naknadu od 500 eura po prijevoznom sredstvu, preuzeli 24 državljana Irana koji su ilegalno prešli granicu s Bosnom i Hercegovinom. Zeeshan Khalid je u teretni prostor Mercedesa Sprinter, koji nije namijenjen za prijevoz osoba, smjestio Irance starosti između tri i 58 godina te ih krenuo voziti prema slovenskoj granici dok su druga dvojica u još jednom kombiju Mercedes išla ispred njega, kako bi mogli uočiti policiju. No, u Donjem Žirovcu su zaustavljeni te je plan prijevoza iranskih imigranata van Hrvatske propao. 

Osuđeni su zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, a trojac je od 26. svibnja do 22. kolovoza bio u istražnom zatvoru u Sisku te su nakon sporazumne presude pušteni.

Ključne riječi

Komentara 21

OB
ObrenM
13:27 27.08.2018.

Prokleti politicari i "pravosudje".Ovdje nas puk za minorni prekrsaj dobije duplo vecu kaznu.Krijumcari nastavite casni posao u nijednoj drzavi svijeta necete ovako proci.

DU
Deleted user
13:23 27.08.2018.

biznis može ići dalje samo da ih ne ulove - ako ih ulove kazna se isplati sa 20 migranata i idu dalje jer je zarada višestruko veća od kazne

Avatar rubinet
rubinet
13:08 27.08.2018.

to je dobra kazna.stop.uvjetno.stop.to će odvratiti nove pokušaje. stop.bravo za pravosuđe .stop.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije