Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijatelji životinja

Sve životinje koje su stigle iz Ukrajine moraju se evidentirati

Pixsell/Reuters
17.03.2022.
u 23:15

Napuštene životinje iz Ukrajine ne smiju se dovoditi u Hrvatsku, no može im se pomoći na druge načine, a sve vrste pomoći navedene su na web-stranici udruge Prijatelji životinja

Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede objavila je obrazac koji se treba ispuniti za svaku životinju koja je došla iz Ukrajine. Prijatelji životinja stavili su obavijest na ukrajinskom i hrvatskom jeziku na svoju web-stranicu te mole sve da rašire vijest o ovoj obavezi koja je ujedno i preduvjet za mikročipiranje i cijepljenje. Važno je da se svaka pristigla životinja čim prije evidentira.
 
Iz Uprave su napomenuli da se naredba vezana za slobodni dolazak životinja iz Ukrajine odnosi isključivo na životinje koje dolaze sa svojim skrbnicima. Napuštene životinje iz Ukrajine ne smiju se dovoditi u Hrvatsku, no može im se pomoći na druge načine, a sve vrste pomoći navedene su na web-stranici udruge Prijatelji životinja.
 
Također, s obzirom na to da je dolazak izbjeglica iz Ukrajine u konstantnom porastu i očekuje se da će mnogi od njih sa sobom voditi svoje životinje, Prijatelji životinja ponavljaju apel svima koji mogu pružiti smještaj ljudima sa životinjama iz Ukrajine da ispune upitnik na www.prijatelji-zivotinja.hr nakon čega će njihovi podaci biti proslijeđeni civilnoj zaštiti. Svaka prijava je važna jer je teško procijeniti koliko će ljudi i životinja još doći iz Ukrajine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije