Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I RIJEKA POD SNIJEGOM

Sve otkazano osim Milana Bandića koji "nikad ne odustaje"

snijeg
Pero Lovrović/Pixsell
19.12.2009.
u 16:11

Većina manifestacija koje su se danas trebale održati u Rijeci i okolici odgođeno je no Milan Bandić, potvrđuju iz njegova stožera, ne odustaje od svog zacrtanog rasporeda - stiže u Rijeku kasno poslijepodne.

Pod snježnim pokrivačem probudila se danas Rijeka. Snježiti je lagano počelo noću, a ujutro su prave pahulje “zatrpale” Primorce pa je od šest do devet sati napadalo između deset i dvadeset centimetara snijega u središtu grada, u udaljenijim kvartovima i zaleđu bijeli je pokrivačbio i deblji, na radost najmlađih, i užasavanje vozača i gradskih dežurnih službi.

Razina mora se podigla pa je poplavljena Zagrebačka obala i ribarnica na glavnoj gradskoj tržnici. Tijekom dana temperatura se držala na -3, snijeg se nije topio, gradske su ceste i parkovi postali sanjkališta, a promet se odvijao otežano jer je, kako je upozorila policija, na gradskim prometnicama bilo previše vozila bez zimske opreme. Dogodilo se desetak lakših prometnih nesreća. Za Rijeku, cijelo Primorje i kvarnerske otoke koji su se također pod snijegom uvedeni su još tijekom noći na subotu zimski uvjeti vožnje.

Premda su meteorolozi najavljivali da će u subotu Rijeka i okolica zabijeliti, čak su bili toliko precizni rekavši da će početi padati u šest ujutro, Primorci su, očekivano, ostali iznenađeni - gradski i prigradski autobusi nisu vozili, a gradskim cestama automobili su milili.

Nakon jutarnjeg potpunog prometnog kolapsa tijekom dana uspostavio se promet na autobusnim linijama koje ne obuhvaćaju velike uzbrdice, ali s zastojima. Neke su linije “skraćene”, neke preusmjerene, uvedeni su mini busevi,a prema naseljima u zaleđu linije su kretale kako su čišćene ceste koje se, kazali su mjerodavni, “čiste prema prioritetima.” Radnici Čistoće probili su “puteljke” po nekim pločnicima, na Korzu i gradskim trgovima, dio trgovina otvorio je svoja vrata sa zakašnjenjem jer se do grada nije moglo.

Od Riječana, kojima su od snježne idile bile važnije obveze pa su morali do grada, zimska služba je dobila čistu jedinicu jer kažu, nisu počeli na vrijeme čistiti ni posipati - na glavnim gradskim prometnicama vozilo se po razgaženom snijegu, a hodalo se na “vlastitu odgovornost” .

Iz Hitne pomoći poručili su Riječanima da ih ako nisu životno ugroženi ne pozivaju i ne dolaze jer im nedostaje osoblja pa će čekati satima. Inače, do kasno poslijepodne je na Hitnoj zbog prijeloma pomoć zatražilo 31 osoba. Bez potrebe, bila je poruka, bolje je ne izlaziti iz kuća pa je odgođena i većina manifestacija koje su se trebale održati, a u more u kraljevičkom brodogradilištu nije porinuta ni prva jahta Philipa Zeptera iako je sve bilo spremno za svečanost.

Druženje s građanima na Korzu odgodila je predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić, no Milan Bandić, poručivali su još poslijepodne iz njegova stožera, neće odustati i stići će u Rijeku s Halidom Bešlićem i Prljavim kazalištem.

Komentara 12

BT
bili-tartuf
18:03 19.12.2009.

odojak-forever,...pa Bundic´je \"visé\" za Marsála-Josipa,..nego Njonjo-Josipovic´....

OB
-obrisani-
17:44 19.12.2009.

Bandic, lopov koji na silu zeli biti predsjednik samo da izbjegne zatvor . pljuc!

PE
peppone
14:29 19.12.2009.

A jadni ljudi. Nije im dosta nevolje sa snijegom, pa im onda eto još i Bandića...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije