Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donatorske večere

Sve čisto s donacijama koje HDZ skuplja za Kitarović

donatorska večer HDZ-a u westinu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
15.12.2014.
u 22:33

Kovač: Kako je moguće da u Josipovićevoj kampanji rade i tvrtke za koje je i Državna revizija utvrdila da su poslovale mimo pravila?

Državno izborno povjerenstvo utvrdilo je da su tzv. donatorske večere HDZ-a, na kojima se izravno skuplja novac za donacije njihovoj predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović, čiste i da je sve transparentno, tvrde u HDZ-u. Nakon što je prije nekoliko dana u Westinu upriličena prva donatorska večera, gdje je navodno prikupljeno između milijun i dva milijuna kuna, neke udruge, primjerice GONG, uputile su DIP-u zahtjev da ispita slučaj.

Pitali su jesu li "donatorske večere" koje HDZ organizira diljem Hrvatske i tako prikuplja priloge od dvije do deset tisuća kuna direktno kršenje pravila o financiranju kampanje. Naime, u GONG-u su tvrdili da se K. Grabar Kitarović može financirati isključivo sa svog računa, u HDZ-u su pak tvrdili da ove donacije idu na središnji račun stranke, a na HDZ-u je da ga rasporedi kako želi.

"Svakako ćemo provjeravati sve donacije, ali i rad stranaka, uostalom to ulazi u naš redovni rad", potvrdio je odmah i predsjednik DIP-a Branko Hrvatin. Vijest da je nalaz DIP-a da je s ovim donacijama "sve OK" komentira dr. Miro Kovač, šef izbornog stožera K. Grabar Kitarović:

"To dokazuje da smo bili u pravu kada smo ustvrdili da u ovakvim donacijama nema ničega spornoga, što dokazuje i da HDZ koji vodi Tomislav Karamarko posluje transparentno, efikasno i u skladu sa zakonima RH." Kovač, međutim, lopticu odmah prebacuje na tuđi teren i kaže da bi "zamolio predsjednika Josipovića da javnosti objasni kako je moguće da u njegovoj kampanji poslove dobivaju i tvrtke za koje je i Državna revizija utvrdila da su poslovale mimo pravila – a to su tvrtke Rizolmedia i Mrak usluge d.o.o. 

>> Na Kolindinu donatorsku večeru u Splitu došli Štimac, Žužul, Maleš...

>> DIP provjerava HDZ-ove donatorske večere

Komentara 34

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
22:43 15.12.2014.

Poštenije je uzeti javno za večerom od donatora, nego kao neki lažni socijaldemokrati od Ježića i gladnih radnika Diokija.

DU
Deleted user
23:07 15.12.2014.

KGK trebaju ovakve donacije, jer svoju kampanju Josipović financira novcima Hrvatskih poreznika. Jos da ne spominjem da mediji rade u njegovu korist.

FL
flok
22:43 15.12.2014.

od kud josipoviću onolika lova, vrti spotove u prime timeu kao lud

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije