Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjećanje na poginule

Sve će osječke crkve zvoniti u 9.05 sati 5. prosinca

osijek
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
28.11.2014.
u 13:28

Inicijativu pod nazivom "Krug zajedništva, ljubavi i mira" pokrenula je Udruga hrvatskih stradalnika Domovinskog rata "Sveti Rok" s ciljem da se iskaže poštovanje prema svim žrtvama jer smrt, kako su objasnili, nije prepoznavala ime, nacionalnost niti vjeroispovijest.

Točno u 9.05 sati 5. prosinca u Osijeku će zazvoniti zvona svih crkava u sjećanje na više od 1600 poginulih Osječana tijekom Domovinskog rata.

Inicijativu pod nazivom "Krug zajedništva, ljubavi i mira" pokrenula je Udruga hrvatskih stradalnika Domovinskog rata "Sveti Rok" s ciljem da se iskaže poštovanje prema svim žrtvama jer smrt, kako su objasnili, nije prepoznavala ime, nacionalnost niti vjeroispovijest.

– Izabrani dan bio je najkritičniji za grad Osijek u Domovinskom ratu jer je tada poginulo najviše osoba, njih čak 34 – objašnjava Zlatko Bebek, predsjednik Udruge. Inicijativu, kako su izvijestili, podržala je katolička crkva sa svojih 12 župa, ali i Pravoslavna, Protestantska reformirana kršćanska crkva, Grko-katolička te Muslimanska zajednica Osijeka. Popisu se priključila i Židovska općina Osijek, Kristova pentekostna crkva, Reformirana kršćanska crkva te Evangelička kao i Baptistička crkva te Kršćanska adventistička crkva i Kršćanski centar "Riječ života".

– Crkve koje imaju zvona uključit će se s svojom zvonjavom, a one crkve i vjerske zajednice koje ih nemaju, pridružit će se na njima prihvatljiv način – stoji u priopćenju koje potpisuje Zlatko Bebek.

>>Svi političari misle kako pojavom u Vukovaru mogu dobiti neki politički kapital

>>Leko odao počast žrtvama u Vukovaru

Komentara 3

KS
kresimir.steiner
14:14 28.11.2014.

dan kada je 106 brigada ZNG odbila zapovijed povlaćenja iz Nemetina prema rezervnim položajima koji su već bili unutar granica Osijeka , dan kada smo obranili istočnu liniju Osijeka , dan kada je u Nemetinu poginio i moj otac dan za pamčenje pun ponosa i tuge

ĆA
ćaćaća
13:47 28.11.2014.

tako treba organizirati u svim mjestima hrvatske..da se ne zaboravi ko je agresor..

Avatar mama mia
mama mia
15:14 29.11.2014.

Ovo je divna vijest svi zajedno i to u Osijeku hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije