Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedan đak

Svaki dan u školu ide biciklom, pa u oba smjera vozi 30 kilometara

\'Podravina-bilogora, 17.5.2011. Grubisno Polje Putovanje biciklom Anotonio bi nagodinu trebao zamijeniti mopedom Michael Palijan / VLM\'
Michael Palijan / VLM
27.05.2011.
u 13:02

Antonio Mošocki (15) iz Topolovice pohađa srednju školu u Grubišnom Polju. Od kuće kreće u 6.15, a vraća se oko 15 sati

Dok neki učenici mogu bezbrižno spavati, polako ustati i spremiti se za školu, Antonio Mošocki (15) iz Topolovice, u velikogrđevačkoj općini, o tomu može samo sanjati. Mora rano ustajati i putovati 15 kilometara u srednju školu u Grubišno Polje, i to – biciklom! Inače, u Grubišnom Polju pohađa školu za ugostitelje. Sada je u prvome razredu.

– U osnovnu školu u Velikom Grđevcu išao sam autobusom. No, sad je to nemoguće, jer nastava mi završava u 13.45 sati, a popodne nema autobusa za Topolovicu – kaže Antonio, dodajući kako je školovanje u Grubišnom Polju bilo jedini izbor. Kaže da je u početku biciklom bilo naporno, no sada se već navikao. Bila temperatura minus 15, bila 30, svaki dan prijeđe 30 kilometara. Ustaje prije 6 sati i u 6.15 kreće na put, stiže nakon sata vožnje, a nakon nastave doma, gdje ga očekuju roditelji, dvojica braće i baka, vraća se oko 15 sati. Osim po brdima, dolinama i četiri kilometra makadama, put ga vodi i kroz šumu, u kojoj naiđe i na divljač. No, veći problem su mu seoski psi.

– Imao sam problema i morao sam bježati kada su se psi okomili na mene. No, očito su se navikli na mene, pa je sada lakše – kaže simpatični Antonio, dodajući kako o stanovanju u Grubišnom Polju nije razmišljao. Više ne putuje po jakoj kiši, vjetru i zimi po ledenoj cesti, nego ostane kod kuće, što mu u školi opravdavaju. Jednom se zaputio po zaleđenoj cesti, pao s bicikla i lakše se ozlijedio. Nešto bolju situaciju očekuje sljedeće godine kada će navršiti 16 godina, položiti ispit i u školu putovati motociklom.

Ključne riječi

Komentara 1

HR
hr76
23:01 27.05.2011.

DEČKU SVAKA ČAST! Ovaj mladić bi trebao služiti kao primjer pojedinoj razmaženoj djeci kojima je teško prošetati petsto metara do škole već ih moraju voziti roditelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije