Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svega smo se nagledali

Svađe, uvrede, a skoro su se i tukli: Ovo su najluđe scene iz 9. saziva Sabora

sabor
Foto: Pixsell
1/4
19.05.2020.
u 09:56

Zadnje četiri godine svega smo se nagledali, ali i naslušali u Saboru, a mi smo izdvojili situacije koje se ne zaboravljaju tako lako

Deveti saziv Sabora raspušten je jučer, a u protekle četiri godine mogli smo se uistinu svega naslušati i nagledati.

Odmah u početku sa svojim performansima je počeo Ivan Pernar koji je u Sabor ušao kao zastupnik Živog zida, a iz njega je izašao kao zastupnik Stranke Ivana Pernara. Pernara je saborska straža nebrojeno puta morala iznositi iz sabornice, a on je to redovito koristio za svoju promociju, snimao se i objavljivao na svojim društvenim mrežama i YouTube kanalu.

Nakon što je Most izašao iz Vlade, odnosno nakon što je premijer Andrej Plenković razriješio s dužnosti troje njihovih ministara, i oni su kao oporba postali vrlo oštri.

Najviše su se svađali zastupnici Nikola Grmoja i Miro Bulj. Pamtit će se dugo svađa Grmoje i premijera Plenkovića...

...ali i okršaj s Hrvojem Zekanovićem.

Grmoja se često svađao i s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Svađalica je bio i Miro Bulj kojem je na meti također bio Gordan Jandroković.

Jednom prilikom je Vladi donio mlijeko u Sabor.

A puštao je i pjevao domoljubnu pjesmu 'Ustani, bane'.

Zastupnici Mosta jednom su prilikom napustili sabornicu nakon prepirke s Gordanom Jandrokovićem.

– Vi ste svoj primitivizam pokazali puno puta, a nastavljate i dalje – rekao je tada Jandroković Bulju.

Jedan od najvećih performera u Saboru, ali i najaktivnijih zastupnika, definitivno je bio SDP-ov Gordan Maras.

Maras se svađao s Jandrokovićem, pravio je papirnate avione bivšem ministru Damiru Krstičeviću, a najmanje je štedio Plenkovića.

Korak dalje otišao je Mladen Madjer, zastupnik stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti koji je u Sabor donio punu vreću smeća i istresao je na pod.

U 2017., prilikom glasovanja o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, Predrag Matić (SDP) je pustio pjesmu Halida Bešlića 'Miljacka', a stihovi 'Ko bi rek'o čuda da se dese, pa Miljacka mostove odnese' očito su bili upućeni točno određenim osobama jer je tada umjesto Marića, došlo do ostavke Bože Petrova.

Ključne riječi

Komentara 2

NE
nemanatrag
11:08 19.05.2020.

Mogli su se zabavljati na račun hrvatske sirotinje do mile volje....uz masne apanaže nikome ni za što račune nisu polagali niti ni za što odgovarali...

ZO
zoranos
11:25 19.05.2020.

Zapamtite ovo - što je u Saboru nemirnije to je znak da aktualna vlada radi dobar posao, pa oporbi jedino cirkusiranje donosi pažnju! Ovo vrijedi za sve sazive Sabora u povijesti i sve vlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije