KB SVETI DUH

Suvremenom opremom i boljim procesima udvostručit će se rad u dnevnoj bolnici i jednodnevnoj kirurgiji

Igor Alfirević
Foto: KB Sveti Duh
1/3
26.05.2023.
u 19:23

Projekt KB Sveti Duh vrijedan 6,5 milijuna eura financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projektom "Opremanje dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Kliničke bolnice Sveti Duh“, čiji su dionici Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, predstavljenim danas, ostvaruju se preduvjeti za pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite za 300.000 građana koji gravitiraju KB „Sveti Duh“, prioćeno je iz KB Sveti Duh. 

Nedovoljno razvijene dnevne bolnice značajna su infrastrukturna slabost zdravstvenog sustava u  Hrvatskoj, u kojem se bolnička skrb najvećim dijelom temelji na modalitetu akutne bolničke skrbi. Nacionalni plan ima za cilj smanjenje broja liječenih bolesnika u stacionarnim odjelima i time rast pacijenata u Dnevnim bolnicama i jednodnevnim kirurgijama. 

Kupnjom suvremene opreme i optimizacijom bolničkih procesa povećava se broj slučajeva u Dnevnoj bolnici i jednodnevnoj kirurgiji s današnjih 25 na 40-50 ciljanih slučajeva dnevno.

VEZANI ČLANCI: 

Ovim projektom, vrijednim 6.535.874,98 EUR, koji je u potpunosti sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, postići će se:

· smanjenje broja dana bolničkog liječenja

· učinkovitija, dostupnija i financijski isplativija zdravstvena zaštita i skrb za pacijente iz područja rada Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije te brži obrtaj pacijenata

· smanjenje broja prijema na akutne bolničke odjele za 16%

· povećanje broja slučajeva Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije za 60-100% u odnosu na sadašnji broj slučajeva.

- Ovim projektom ojačali smo svoje kapacitete u Dnevnoj bolnici i jednodnevnoj kirurgiji, ali važnije, značajno smo smanjili čekanje na bolničko liječenje i rasteretili bolničke kapacitete. Benefite projekta već osjećaju naši pacijenti, čije nam pohvale puno znače, ali i naši djelatnici kojima je znatno olakšan svakodnevni rad - izjavio je doc. Igor Alfirević, zamjenik ravnateljice.

Kao dio projekta, edukacijama i kampanjom provedeno je osvješćivanje zdravstvenih i nezdravstvenih zaposlenika o njihovim antidiskriminacijskim pravima na radnom mjestu, s ciljem sprječavanja izravne ili neizravne diskriminacije na osnovi vjerske, rasne ili etničke pripadnosti, socijalnog podrijetla, spolne orijentacije i invaliditeta.

VEZANI ČLANCI: 

Također, radnici su educirani i o povećanju pristupačnosti zdravstvene zaštite za osobe s invaliditetom u smislu otklanjanja barijera u postupcima ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu u Dnevnoj bolnici i jednodnevnoj kirurgiji te u svim drugim prilikama boravka invalidnih osoba u bolnici i komunikaciji s radnicima bolnice.

Ovim aktivnostima će se osobama s invaliditetom osigurati ostvarivanje jednakih mogućnosti ne samo u postupku pružanja zdravstvene zaštite nego i u svim drugim slučajevima boravka u prostorima Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije, kao i u kontaktima s radnicima bolnice. Isto tako, provedena je i edukacija o važnosti energetski učinkovitog upravljanja medicinskom opremom radi osvješćivanja radnika o potrebi učinkovitog korištenja resursa medicinske opreme te razini i intenzitetu korištenja resursa rasvjete u prostoriji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije