Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sutkinja Žužić oslobođena krivnje za sukob interesa

vesna žužić
Arhiva VL
Autor
Ivanka Toma
28.01.2010.
u 11:47

Da stegovni postupak protiv sutkinje Žužić nije pokrenuo predsjednik Županijskog suda, te da je slučajno to propustio predsjednik Vrhovnog suda, tada bih ga ja pokrenuo - izjavio je ministar pravosuđa, Ivan Šimonović.

Premda je sudila u predmetu u kojem ekonomski interes ima njezin suprug, Vesna Žužić, sutkinja Općinskoga suda u Velikoj Gorici i supruga tamošnjeg tajkuna Željka Žužića, oslobođena je bilo kakve stegovne odgovornosti zbog narušavanja ugleda sudstva!

Nije dala predmet

Državno sudbeno vijeće odlučilo je da V. Žužić neće odgovarati za to što je vodila sudski postupak o zemljištu povezanom s Poljoprivrednom stanicom d.o.o. čiji je član uprave i direktor njezin suprug. Premda je znala da sudi u predmetu u kojem njezin suprug ima interes, sutkinja Žužić nije reagirala. Kada je Državno odvjetništvo tražilo njezino izuzeće ističući da je u sukobu interesa, V. Žužić se očitovala predsjednici suda i tražila da joj se ne oduzima sporni predmet.

Predsjednica suda Irena Kvaternik nije joj uzela spis. Kad se u listopadu prošle godine doznalo za spornu situaciju, reagirao je ministar pravosuđa Ivan Šimonović i smijenio predsjednicu suda. Pitanje stegovne odgovornosti sutkinje prepustio je sudbenoj vlasti.

– Ne mogu komentirati odluku DSV-a. No da stegovni postupak protiv sutkinje Žužić nije pokrenuo predsjednik Županijskog suda, da je to propustio predsjednik Vrhovnog suda, tada bih ga ja pokrenuo – izjavio je ministar pravosuđa Šimonović i time neizravno rekao što zapravo misli o odluci DSV-a koja tolerira sukob interesa.

Na sjednicu DSV-a koja je odlučivala o sudbini V. Žužić nije došlo dvoje od 11 članova. Neslužbeno smo doznali da je pet članova bilo za razrješenje, a četiri protiv. Kako se odluke o razrješenju donose većinom svih članova DSV-a (dakle, potrebno je šest glasova), Žužićeva se “provukla” bez odgovornosti. Predsjednik DSV-a sudac Ivan Turudić rekao je da nije sretan zbog odluke koju je donijelo Vijeće kojemu je na čelu. Sutkinja Žužić je, pak, izjavila da je očekivala upravo ovakvu odluku DSV-a. Navela je kako ni sada ne misli da je pogriješila jer je sudila u slučaju u kojem se njezin suprug pojavljuje kao vlasnik predmeta spora (zemljišta).

Bez suspenzije


– Moj suprug nije bio stranka u postupku, niti je tu bilo pravnog ili ekonomskog interesa – izjavila je V. Žužić navodeći da će nastaviti suditi kao dosad. Unatoč skandalu i stegovnom postupku protiv nje, nije bila suspendirana ni dana.

Komentara 48

OB
-obrisani-
14:09 28.01.2010.

Zena ili je kriva ili nij,ne moze se biti malo trudan.Kakvo glasanje i kurac ,AKO JA KAZEM DA JE :2+2=4 ,a vas sestoro kazete da je : 2+2=5 , ne znaci da ste vi u pravu.

OB
-obrisani-
15:01 28.01.2010.

Čitam ovo te gledam ovu sutkinju, zaista jedan čvrst i masivan temelj nezavisnog hrvatskog pravosuđa. Neki kažu da su pravo i pravda različite stvari, neki pak tvrde suprotno, a mi Hrvati o tome zaista pojma nemamo jer niti smo ikadaa upoznali pravo, a pravdu još i manje.......

OB
-obrisani-
13:10 28.01.2010.

Samo na osnovu sto je uradila za sina kad mu je sredjivala novcane kazne,jer verovatno nije mogla platiti hehe,a posle je taj ubio u saobracajki.I zatvor na koji je osudjen proveo u bolnici,samo taj dogadjaj bi bio dovoljan da se pocisti,a sukob interesa mu dodje kao nastavak logicne price o vezama,nepotizmu,ujedinjenju raznoraznih interesa u smislu brzog bogacenja i.....Treba ovo i cistiti i pocistiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije