Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI ZA LISTU U Rijeci je prije 20-ak godina silovao malodobnu kćer

Suđenje okorjelom pedofilu za novo zlo

08.01.2009.
u 18:26

OSIJEK – Ne smatram se krivim – izjavio je na današnjem suđenju 63-godišnji pedofil koji je optužen za to da je pune četiri godine seksualno zlostavljao 13-godišnju djevojčicu iz Baranje, a uhićen je 15. srpnja prošle godine.

Svoju je krivnju zanijekala i njegova 39-godišnja izvanbračna supruga, koja je također već punih pet mjeseci u pritvoru, a nju se tereti zbog bludnih radnji nad maloljetnom djevojčicom. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a održano je na Županijskom sudu u Osijeku. Iako su nam imena optuženih poznata, nismo ih željeli objaviti zbog zaštite identiteta djeteta.

Pedofili iz Lepoglave pišu pisma djeci žrtvama

Američko iskustvo: Doživotni zatvor

Ponašanje pedofila: Igraju poker na svlačenje

Žrtve - djevojčice do 10 godina i stariji dječaci

Hrvatska će dobiti bazu podataka o seksualnim prijestupnicima

Naime, 63-godišnji je pedofil već odslužio kaznu od pet godina i četiri mjeseca zatvora zbog obljube djeteta i rodoskvrnuća, odnosno silovanja svoje malodobne kćeri, a osuđen je presudom Okružnog suda u Rijeci još prije Domovinskog rata.

Iskorištavao nezrelost
Prema optužnici osječkog suda, tereti ga se da je kao prijatelj roditelja djevojčice u nakani zadovoljenja svojih seksualnih nagona, a iskorištavajući njezinu ranu dječju dob i nedovoljnu psihoseksulanu zrelost, od ljeta 2004. godine do 11. srpnja lani učestalo ju dirao po grudima i spolovilu, ljubio ju te osim tog bludničenja tjerao ju na spolne odnose, vaginalne i rektalne.

Pritom joj je govorio kako nikome ništa ne smije govoriti, a sve je to ipak znala njegova nevjenčana supruga, koja je također bludničila nad djevojčicom. Ona ju je pak u više navrata od ljeta 2007. do srpnja 2008. godine dirala po grudima, spolovilu... Pred istražnim sucem oboje su se branili šutnjom, a danas su gnjusna djela porekli. Djevojčica je također dala svoj iskaz u kojem je detaljno ispričala na koji ju je način manijak zlostavljao, a psihijatrijskim vještačenjem ustanovljeno je kako je dugogodišnje zlostavljanje utjecalo na njezino psihičko stanje.

Znali su što rade
Vještačenjem monstruma i njegove supruge ustanovljeno je kako su oboje znali što rade te da su bili sposobni shvatiti posljedice svoga ponašanja. Ipak, vještak je utvrdio da je kod 63-godišnjaka vidljiva sklonost prema pedofiliji jer je ranije silovao svoju kćer kad je bila dijete. Tijekom ispitivanja svjedoka u istrazi nekoliko njih reklo je da im je ponašanje 63-godišnjaka bilo čudno, a muke je djevojčici skratila jedna anonimna sumještanka koja više nije mogla gledati što se radi u njezinom susjedstvu te sve prijavila policiji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije