Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod Varaždina

Broj ozlijeđenih u sudaru dvaju autobusa i automobila popeo se na 25

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
14.08.2017.
u 14:12

Do nesreće je došlo kad je u autobus kojim je iz Varaždina prema Trnovcu upravljao 55-godišnjak zbog nedovoljnog razmaka udario drugi autobus

U prometnoj nesreći kod Varaždina ozlijeđeno je 25 ljudi, a ne 13 kako se isprva mislilo. 

Jedna je osoba teže ozlijeđena, no ni ona nije u životnoj opasnosti. Do nesreće je došlo kad je u autobus kojim je iz Varaždina prema Trnovcu upravljao 55-godišnjak zbog nedovoljnog razmaka udario drugi autobus koji je vozio 50-godišnji vozač.

U pokušaju da izbjegne jači sudar, 50-godišnjak je skrenuo na suprotni prometni trak, gdje je na njega naletio 63-godišnji vozač osobnog automobila koji je odbačen u jarak pokraj ceste.

Državna cesta D2 otvorena je za promet.

Policijska uprava varaždinska i službeno je nakon provedenog očevida objavila detalje o prometnoj nesreći koja se danas oko 5.10 sati dogodila između  Varaždina i Trnovca. Liječničku pomoć zatražilo je već 25 osoba. 

- Muškarac starosti 55 godina upravljao je iz smjera Varaždina u smjeru Trnovca. Izlaskom iz grada i dolaskom do raskrižja s prilaznom cestom prema kupalištu Aquacity uslijed nedržanja potrebitog razmaka iza drugog vozila pri vožnji u slijedu,  prednjim djelom autobusa udario je u zadnji dio autobusa kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 50-godišnjak, a koji je  smanjivao brzinu  radi nailaska na zaustavljeni kombi koji je propuštao vozila iz suprotnog smjera u namjeri skretanja u lijevo - piše u priopćenju. 

Od siline udara jedan je autobus odbačen u desno, a drugi u lijevo, na suprotnu stranu kolnika, gdje je prednjim djelom autobusa udario u prednji dio  osobnog automobila kojim je iz smjera Trnovca upravljao 63-godišnjak.  

- Vozač osobnog vozila, 42-godišnji suputnik i 17 osoba iz autobusa je prevezeno u varaždinsku Opću  bolnicu. Ozlijeđenima će se ozljede utvrditi  naknadno - kažu u PU varaždinskoj. Nekoliko je osoba liječničku pomoć zatražilo naknadno.

Komentara 5

MA
Marvin
09:25 14.08.2017.

cudno, nepise treci put da je jedan autobus ostecen s prednje a drugi sa straznje strane i to u istom tekstu .

MA
Marvin
09:25 14.08.2017.

cudno, nepise treci put da je jedan autobus ostecen s prednje a drugi sa straznje strane i to u istom tekstu .

LO
Long
20:32 14.08.2017.

Do sutra ce ih bit 50.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije