Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda Tomislavu Sauchi
Povratak na članak

Sudac Kos o Milanovićevoj izjavi: 'Čudi me da komentira odluku, a uvjeren sam da je nije pročitao'

“Drugi dio dio njegove izjave koji spominje mene osobno i od Boga zaziva kazneni progon moje djece, mislim da je to dno. Naprosto dno", poručio je sudac Damir Kos

Komentari 10

DU
Deleted user
19:55 31.03.2023.

kaze nelustrirani djelitelj pravde...

VL
DU
Deleted user
23:20 31.03.2023.

Nazalost svi znamo da je u Sudstvu puno toga krivo. Suci nemaju podrsku gradana Hrvatske i oni bi trebali ispitati sami sebe jer ocito nesto ne stima. Gradani se s pravom pitaju gdje je tu korupcija i kada bude bila rijesena.

VL
BR
Brankko
02:50 01.04.2023.

Jedna općenita. Sudac koji donese odluku koja je protivna nekoj pravomoćnoj presudi (koja se tiče predmeta), koja je protivna ugovorima (koji se tiču predmeta), koja je protivna podacima iz zemljišnih knjiga (koji se tiču predmeta), koja je protivna podacima iz katastarskoga plana (koji se tiču predmeta) -- to je korumpiran sudac. Korupcija je svako djelo kojim se nekomu "dodjeljuje" nepripadajuća korist, pa makar onaj koji to "dodjeljuje" sam za sebe nije imao koristi. Ali znaju li to (neki... je li) suci?

VL
BE
Berri
21:27 31.03.2023.

Sudac Damir kos ne razumije jednu stvar. Predsjedniku RH ne treba čitati presude, a smije ih komentirati jer je političar i predsjednik. Nadalje, sudac Kos ne razumije da predsjednik Republike Hrvatske daje pomilovanja osuđenim osobama za kaznenopravne sankcije koje suu izrečene od strane sudova u Republici Hrvatskoj i da to pomilovanje može biti djelomični ili potpuni oprost od izrečene kazne. Milanović je i htio uvući Vrhovni sud u političko nadmudrivanje u slučaju Saucha i sad će iskoristiti svoje ustavne ovlasti i elegantno Sauchi dati pomilovanje.

VL
BE
Berri
21:49 31.03.2023.

Prvi puta sam čuo suca Kosa. Vrlo lijepo i suvislo govori. Mislim da nije lijepo od Milanovića da je prozvao djecu suca Kosa, ali isto tako mislim da se sudac Kos nije smio upustiti u javnu polemiku zbog toga jer ga je Milanović osobno povrijedio zazivanjem mogućeg kaznenog progona sučeve djece. Naime, sudac je čovjek od krvi i mesa, nije zabranjeno biti emotivan, ali ne smije javno do te mjere pokazivati da je osobno povrijeđen i onda se upetljati u dodatno komentiranje presude koja još nije objavljena. Dok presuda nije objavljena sudac nikako ne smije dodatno medijski obrazlagati presudu koja još nije dostavljena strankama. Uglavnom ,ovo će sada biti nova afera.

VL
JA
jadrankaskenderjeubijena
21:53 31.03.2023.

aha.a mi kao ne znamo da je cijena sauchine i ostalih žetončića ruke bilo zoranovo ustoličenje na pantovčak

VL
BE
Berri
21:36 31.03.2023.

Ha, ha, ha. Milanović je dao političku ocjenu kad je govorio o presudi koju je Vrhovni sud izrekao Sauchi. Nadalje, Milanović je znao da će se ili Mrčela ili Kos "upecati" i krenuti u javnu polemiku o presudi. Sada će, već u ponedjeljak, Kos biti pozvan kod predsjednika VS Radoslava Dobronića na jezikovu juhu, izfabricirati će se nova afera Saucha što će Milanoviću dati dovoljno manevarskog prostora da pomiluje Sauchu. Naime, sudac Vrhovnog suda treba uzeti svoju plaću od 4000 eura, uzeti honorar od 1000 eura i ne ulaziti u rasprave za dnevno političke svrhe jer se onda spušta na razinu koja je 5 stepenica ispod razine sudačkog zvanja.

VL
Avatar ljutaptica
ljutaptica
21:28 31.03.2023.

Ma šta bi on čitao? Čim čuje, Sve Zna! Nevjerojstan kapacitet taj "naš" predsjednik... osobito ako se nešto baca... vrat mu je doša ka u vola.

VL
BE
Berri
22:08 31.03.2023.

Sudac Kos kaže da njegova djeca nisu nikada tražili neku protekciju za ocjenu i da nikada nisu tražili sportsku stipendiju. Kada sudac Vrhovnog suda aludira na sinove predsjednika RH, jer je osobno povrijeđen, onda to nije dobro jer se otvara medijska polemika o djeci. Djeca, ni Kosova, ni Milanovićeva ništa nisu kriva. Ako već žele komentirati djecu, onda bi bilo lijepo da i jedan i drugi komentiraju onu djecu iz DR Konga koja su zahvaljujući službenim osobama države Zambije spašena od života u državi gdje sudac i predsjednik međusobno komuniciraju na neprimjeren način.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.