Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije bila primjerena presuda

Sud u Varaždinu: Pedofil ipak mora u zatvor, ukinuta uvjetna osuda

pedofilija
Pixabay
21.03.2023.
u 18:25

Županijski sud u Varaždinu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i preinačio odluku o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda kojom je 24-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, upoznavanja djece s pornografijom i zadovoljenja pohote pred djetetom mlađim od 15 godina od rujna 2017. do veljače 2018.

Za to je osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine, no Županijski sud je prihvatio žalbu Državnog odvjetništva pa će 24-godišnjak ipak morati u zatvor. Drugostupanjaki je sud, naime, utvrdio da uvjetna osuda nije primjerena sankcija s obzirom na težinu i okolnosti počinjenih kaznenih djela, pa ga je osudio jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci, od čega osam mjeseci bezuvjetno, a jednu godinu uvjetno uz rok kušnje od tri godine.

Video: Pripremite se na vrijeme! Na Veliki petak nema međubankovnih transakcija

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije