Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJI STRATEŠKOG PROJEKTA

'Stvara se mediteranska metropola': Kreće gradnja mosta višeg od Pelješkog, spajaju se Split i Kaštela

27.09.2022.
u 18:30

Vladini projekti u Splitu cvjetaju, a u idućih nekoliko godina grad bi, zahvaljujući njima, mogao postati istinska mediteranska metropola. Projekti pod imenom "Novi ulaz u Split" te "Kaštelanski most" dužine od kilometra i pol donijet će tridesetak kilometara kraće putovanje između Zagreba i Splita, a Kaštelima napokon omogućiti direktnu vezu s autocestom. Uz to, donijet će novi cestovni pristup samom Splitu, gradu smještenom na poluotoku, koji već desetljećima ovisi o dvije prometnice na njegovu istočnom dijelu. Upravo tu se nalaze dvije prometno najopterećenije točke u Hrvatskoj, križanja Solin i Stobreč, kojima svaki dan prometuje oko 60 tisuća vozila, dok je trajektnoj luci s pet milijuna putnika godišnje u ljetnim mjesecima gotovo nemoguće pristupiti. Stručnjaci tvrde da će eventualno izmještanje trajektne luke iz centra grada uz ovaj most i najavljena izgradnja nove brze ceste Split – Omiš te rampa koja će spojiti Stobreč i Solin sa Splitom i okolicom zauvijek riješiti prometni kolaps koji vlada od svibnja do listopada.

Komentara 64

KO
koraknaprijed
18:54 27.09.2022.

Bravo Splite bravo Hrvatska.

Avatar southman
southman
19:18 27.09.2022.

Sto ce sada Puljak ?? Njegova politika se gradila na temelju " jadni mi Vlada nam namjerno nece da pomogne ! "

PI
pivodavac
18:57 27.09.2022.

Gradit će Kinezi, inače piši propalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?