Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izaberi priliku

Studij u inozemstvu jeftin je – ako se student izbori za pravu stipendiju

studiranje
Foto: Press Association/PIXSEL
07.09.2017.
u 13:06

Želiš studirati na bavarskim učilištima ili u Švicarskoj? Još dva mjeseca rok je za prijavu stipendije...

Stipendije su najbolji alat za studente kojim si mogu osigurati dodatnu edukaciju, uglavnom na inozemnim sveučilištima, a da za to ne moraju izdvojiti iznos pune školarine, a onda i dodatan iznos za smještaj i boravak u inozemstvu. I dok stipendija ima raznih, od državnih kojima si studenti mogu pokriti troškove, do onih privatnih, važno je redovito pratiti objavu natječaja. Tako je primjerice 1. prosinac rok za prijavu godišnje stipendije za poslijediplomske ili doktorske studije na bavarskim visokim učilištima.

– Moguće je i financiranje jednogodišnjega studijskog boravka u Bavarskoj kao dijela doktorskoga studija u matičnoj zemlji – stoji u natječajnoj dokumentaciji, a obrasci za prijavu, upute o potrebnim prilozima i dodatna objašnjenja nalaze se na stranici BAYHOST-a. Za one koji se žele izboriti za stipendije Švicarske Konfederacije rok je 15. studeni.

Ondje se, naime, nude stipendije za znanstveno-istraživačke boravke u Švicarskoj, za diplomirane kandidate mlađe od 35 godina, stipendije za doktorske studije, za kandidate mlađe od 35 godina, stipendije za poslijedoktorske studije, za kandidate kojima u trenutku početka stipendije doktorat neće biti stariji od tri godine te stipendije za umjetničke smjerove, za diplomske (master) studije i istraživanja na konzervatorijima i umjetničkim školama. Natječajnu dokumentaciju kandidati trebaju zatražiti od Švicarskog veleposlanstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije