Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNA SNIMKA

Studentica konzumirala neutvrđenu supstanciju na nastavi? Oglasili se i sa zagrebačkog veleučilišta

VERN
Foto: Screenshot
16.11.2017.
u 18:29

Možda će biti kažnjeni i kolege studentice koji su je snimili i objavili snimku na Facebooku

Neukusna šala ili skandal. Kako bilo, snimka mlade studentice koja na predavanju privatnog zagrebačkog Veleučilišta VERN-a, koje polazi, povlači lajnu bijele, zasad neutvrđene supstancije skrivajući se torbicom, zgrozila je i korisnike društvenih mreža, studente, nastavnike, ali i sve zaposlenike privatnog veleučilišta.

Neodgovorno ponašanje koje su snimili drugi studenti i tako objavili na internetu na noge je podiglo sve, a na VERN-u utvrđuju sve okolnosti slučaja.

– Veleučilište VERN zaprimilo je informaciju o videomaterijalu čiji sadržaj upućuje na neprihvatljivo i nedopušteno ponašanje jedne naše studentice. Odmah nakon primitka navedene informacije Veleučilište VERN pokrenulo je odgovarajuće pravne i druge postupke – poručili su iz te obrazovne institucije.

Kako neslužbeno doznajemo, još se istražuje je li se sporni događaj dogodio za trajanja predavanja, ako jest, kojeg, i je li u predavaonici za to vrijeme bio prisutan nastavnik. Prepoznaju li samu studenticu sa snimke, na VERN-u nisu željeli otkriti. Kažu, dok se ne utvrdi baš svaki detalj ovog slučaja, ni s jednim detaljem ne mogu izlaziti u javnost.

– Osuđujemo svako postupanje koje se kosi sa zakonima Republike Hrvatske i internim aktima ustanove te će ovaj predmet biti obrađen u skladu s navedenim – kažu s privatnog veleučilišta.

A takvi interni akti ustanove, utvrdi li se da je studentica konzumirala drogu, svakako podrazumijevaju njezino ispisivanje iz institucije.

Dapače, s prihvatljivim i neprihvatljivim oblicima ponašanja studenti su obaviješteni na samom početku akademske godine, kako u toj, tako i u svim ostalim ustanovama.

Tako je u etičkom kodeksu VERN-a, u članku pet, jasno propisano neprimjereno ponašanje kojem je, po svemu sudeći, pribjegla jedna od njihovih studentica: “Dolazak na nastavu ili radno mjesto pod utjecajem alkohola ili opojnih droga kao i unošenje alkoholnih pića ili opojnih droga u prostore Veleučilišta VERN.”

No postoji i mogućnost da bi kazna mogla pogoditi i one studente koji su taj video snimili i objavili ga na društvenim mrežama, a sadržaj prvo pokazali odgovornima u instituciji, kao i odgovornima u svim ostalim institucijama koja se bave problematikom droga.
A posljednji su statistički podaci alarmantni – 246,6 osoba na 100.000 stanovnika u dobi od 15 do 64 liječeni su ovisnici o drogama u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 31

GV
golub Vaso
17:06 16.11.2017.

Cash and Carry fakultet

Avatar grbadeva
grbadeva
17:43 16.11.2017.

Bila je ispod crte pri upisu, a vidi je sad. Ravno na crti.

DL
dragan.lukac.3
16:42 16.11.2017.

Ovo je sigurno na filozofskom ,s ozirom što tamo veličaju nije niti čudno jer to čovjek ne može slušat "bistre glave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije